Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Policajná kontrola sa skončila naháňačkou: Motorkár mal zákaz šoférovania, pri úteku havaroval
Zdielať na

Policajná kontrola sa skončila naháňačkou: Motorkár mal zákaz šoférovania, pri úteku havaroval

Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj

BRATISLAVA / Po náhodnej kontrole vozidla začal motorkár polícii unikať. Naháňačka sa skončila nárazom do iného vozidla, motorkára ihneď zadržali. Mal zákaz viesť motorové vozidlo, nemal zákonné poistenie a dokonca aj neplatnú ešpézetkou.

V stredu, 11. augusta, chcela policajná hliadka na Nákovnej ulici v Bratislave zastaviť motorku značky Honda. Vodiča plánovali podrobiť bežnej kontrole a ako každému inému, aj jemu dali znamenie k zastaveniu. Motorkár namiesto toho pridal a policajtov obišiel. Policajti ihneď sadli do auta a začala sa policajná naháňačka. Po ceste mu dali ešte niekoľko znamení k zastaveniu, vodič ale nereagoval a ďalej policajnej hliadke unikal.

Na útek mal viacero dôvodov

Popri tom ako vo vysokej rýchlosti predbiehal auto z pravej strany, vozidlo značky Volkswagen odbočilo doprava a tým motocyklu skrížilo cestu. Vodič motorky nestihol zareagovať a došlo k zrážke. Policajti motorkára na mieste zadržali a podrobili kontrole. Ukázalo sa, že vodič má súdom uložený trojročný zákaz viesť motorové vozidlo, ktorý v tej dobe ešte stále platil. Zároveň pri kontrole motocykla zistili, že sa na ňom nachádzajú tabuľky s evidenčným číslom z iného vozidla. Vodič nepredložil ani povinné zmluvné poistenie a následne bol umiestnený v cele policajného zaistenia.

Na zadržaného 37-ročného Stanislava S. z okresu Senec bolo vznesené obvinenie z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia. "Vec sa realizuje v takzvanom super rýchlom konaní," uviedla Polícia SR - Bratislavský kraj na svojom Facebooku.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy