Oblačno
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Parkovaním si chcel zjednodušiť život, stal sa presný opak. Mužovi hrozia tri roky za mrežami
Zdielať na

Parkovaním si chcel zjednodušiť život, stal sa presný opak. Mužovi hrozia tri roky za mrežami

BRATISLAVA / Pre falzifikát až tri roky za mrežami. Taký trest hrozí vodičovi z Bratislavy, ktorý zneužíval parkovacie miesto a preukaz pre zdravotne ťažko postihnuté osoby. Muža zadržali policajti.

47-ročný muž z Bratislavy si parkovaním chcel zjednodušiť život, no stal sa presný opak. Vypočítavého vodiča totiž pri bežnej kontrole nachytali bratislavskí dopravní policajti. Muž mal zaparkované svoje auto v blízkosti obchodného centra na Einsteinovej ulici v Bratislave. Keďže stál na vyhradenom parkovacom mieste pre zdravotne ťažko postihnuté osoby, policajti ho vyzvali, aby predložil všetky potrebné doklady.

"Okrem povinných dokladov na vedenie a prevádzku motorového vozidla predložil policajnej hliadke aj parkovací preukaz pre fyzickú osobu so zdravotným postihnutím," uviedla Jana Šimunková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Muži zákona ale už na prvý pohľad zistili, že ide o falzifikát. "Originálny preukaz ZŤP obsahuje viacero špecifických znakov, ktoré na falošnom preukaze nenájdete. Jedným zo znakov je napríklad sýtosť farieb, kvalita laminátu, či osobitný ochranný prvok," priblížila hovorkyňa Mestskej polície v Bratislave Barbora Krajčovičová.

Vodiča, ktorý si chcel podvodným spôsobom uľahčiť parkovanie, predviedli muži zákona na policajné oddelenie. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na tri roky. "Po zistení potrebných informácií bolo zo strany povereného príslušníka Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava V začaté trestné stíhanie vo veci prečinu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky," dodala Jana Šimunková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy