Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Policajti zadržali 23 nelegálnych migrantov. Okoloidúci vodiči si všimli, že naskákali do dodávky
Zdielať na

Policajti zadržali 23 nelegálnych migrantov. Okoloidúci vodiči si všimli, že naskákali do dodávky

TRENČÍN / Cestu neďaleko Trenčína na vyše tri hodiny zablokovali policajti. Zastavili dodávku, v ktorej sa viezli migranti. Smerovali zo Sýrie do Nemecka a chceli prekročiť českú hranicu. Dvadsať kilometrov pred ňou skončili v rukách policajtov.

"Na linku 158 bolo nahlásené, že smerom na mesto Nováky smeruje dodávka, do ktorej malo z kríkov nastúpiť viac ako 20 cudzincov," informuje policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová. Všetky hliadky dostali za úlohu auto s rakúskymi špztkami čo najrýchlejšie vypátrať a zastaviť. O necelú hodinu boli úspešní.

Auto zastavili na frekventovanej ceste pri Mníchovej Lehote trenčianski policajti. "V dodávke sa nachádzalo 23 cudzincov zo Sýrie a ich šofér," dodáva Katarína Kuzmová. V dodávke sa tlačilo 17 dospelých a šesť detí. Vodiča policajti okamžite zatkli. Miesto uzavreli. 

Viac ako tri hodiny boli na mieste policajti a záchranári. V krátkom čase ide už o druhý prípad nelegálnej migrácie v Trenčianskom kraji. Takto skončilo auto, ktoré viezlo utečencov pred necelými dvomi týždňami. Havarovalo pred obcou Gápel. Jeho vodič ušiel. Na mieste nechal 10-tich migrantov. Aj oni skončili v rukách policajtov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy