Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Vodičovi do jazdnej dráhy náhle vošlo auto. Za volantom sedela žena, ktorá nafúkala takmer tri promile
Zdielať na

Vodičovi do jazdnej dráhy náhle vošlo auto. Za volantom sedela žena, ktorá nafúkala takmer tri promile

BRATISLAVA / Neuveriteľných takmer tri promile nafúkala 43-ročná žena. Predtým ale neďaleko nemocnice na bratislavských Kramároch čelne vrazila do nič netušiaceho vodiča. Žena skončila v nemocnici.

Vodič čierneho Hyundaiu smeroval od nemocnice na Kramároch v smere cez ulicu Jaskový rad, keď mu do jeho jazdného pruhu z protismeru vošlo modré Mitsubishi. Napriek tomu, že sa mu snažil vyhnúť, na úzkej ceste už nebolo kam a čelne do seba narazili. Podľa slov vodiča to bol len okamih. "Ja som ešte išiel po pravej strane a to modré auto išlo oproti mne, prešlo do protismeru prudko a vrazila do mňa. Vybočila mi do protismeru a odtrhla mi koleso," vyjadril sa vodič.

Za volantom sedela žena. Potom, ako vystúpila z auta si vodič myslel, že je v šoku, no opak bol pravdou. "Nevedeli sme, čo je s ňou, lebo bola taká divná, ovalená. Myslel som, že si udrela hlavu, alebo niečo také," opísal vodič. "Pri dychovej skúške jej bola nameraná hodnota 1,37 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu," vysvetlil hovorca KR PZ v Bratislave, Michal Szeiff. To znamená, že 43-ročná vodička nafúkala takmer tri promile. Je iba obrovským šťastím, že sa nikto vážne nezranil a v tú chvíľu tadiaľ nikto neprechádzal po chodníku. "Ju odviezli sanitkou a teraz čakáme na odťahovku," uviedol po nehode vodič. "Žena bola bez viditeľných fyzických poranení. Záchranári ju previezli do nemocnice na ďalšie vyšetrenia," vyjadrila sa Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS. "Bola k nám prevezená pacientka z dopravnej nehody, ktorá bola po absolvovaní všetkých potrebných vyšetrení prepustená domov," uviedla hovorkyňa UNB v Bratislave, Eva Kliská.

Počas dokumentovania nehody policajti cestu v oboch smeroch uzavreli

"Zasahujúci hasiči vykonali na vozidlách protipožiarne opatrenia a uniknuté prevádzkové kvapaliny zasypali sorpčným materiálom," vysvetlil Štefan Koči, hovorca KR HaZZ v Bratislave. Prečo si 43-ročná vodička sadla za volant poriadne opitá zatiaľ známe nie je. Po vytriezvení bude mať na policajnej stanici čo vysvetľovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy