Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vodičský preukaz nemala ani rok. Narazila do stromu, spolujazdkyňa teraz bojuje o život
Zdielať na

Vodičský preukaz nemala ani rok. Narazila do stromu, spolujazdkyňa teraz bojuje o život

Archívne video

POZRITE SI ARCHÍVNU REPORTÁŽ, KDE VODIČ NEDAL PREDNOSŤ V JAZDE

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Dopravní policajti boli v stredu, 21. septembra popoludní privolaní k vážnej dopravnej nehode na účelovej komunikácii obce Prečín pri poľovníckej chate. Nehoda sa stala mimo obce v miestnej časti Paprudne. Zranenú museli previezť leteckí záchranári do nemocnice.

Iba 19-ročná vodička, ktorá dostala vodičský preukaz iba začiatkom roka, viedla vozidlo Peugeot 206 v okrese Považská Bystrica, pričom na mokrej kamenistej ceste v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy dostala šmyk a narazila pravou bočnou časťou vozidla do stromu. Bohužiaľ, táto nehoda neskončila len s pokrčenými plechmi. Vodička a jej rovnako starý spolujazdec sa ľahko zranili. Spolujazdkyňa sediaca na zadnom sedadle také šťastie žiaľ nemala a pri nehode utrpela vážne, život ohrozujúce zranenia.

Leteckou záchrannou službou bola odvezená do nemocnice. Privolaní policajti vodičku podrobili dychovej skúške, no alkohol u nej zistený nebol. Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania. Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. "Znova dôrazne apelujeme najmä na mladých vodičov, aby nepreceňovali svoje schopnosti. Len málo stačí a môže dôjsť k tragédii," upozorňuje polícia na svojom Facebooku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy