Oblačno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Zneužívanie v centre pre deti a rodiny: V putách polície skončil ďalší vychovávateľ
Zdielať na

Zneužívanie v centre pre deti a rodiny: V putách polície skončil ďalší vychovávateľ

LIPTOVSKÁ PORÚBKA (OKR. LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ) / Počas jedného roka sa v centre pre deti a rodinu v Liptovskej Porúbke stali dva vážne incidenty. V auguste tam prepustili vychovávateľa, ktorý psychicky a fyzicky týral chlapca. Teraz v putách skončil ďalší vychovávateľ. Ten mal sexuálne obťažovať mladistvú dievčinu.

Podľa zdroja TV JOJ, dievčina v tínedžerskom veku mala v jeden večer zavolať svojej príbuznej, že ju sexuálne obťažuje jeden vychovávateľ. Príbuzná okamžite kontaktovala sociálne pracovníčky. No ani po tomto oznámení vychovávateľ nebol zo zariadenia prepustený a dievčinu prehovorili, že sa to už nestane. 

O obťažovaní sa ale dozvedeli policajní operatívci, tí to nenechali len tak. Informácie preverili, spojili sa s kolegami z kriminálky a zasiahli. Zadržali 61-ročného muža. "Vyšetrovateľ OR PZ v Liptovskom Mikuláši obvinil 61-ročného muža z trestného činu sexuálne obťažovanie," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Žiline, Gabriela Kremeňová. Vedenie centra sa k celej záležitosti vyjadriť nemôže. Reagoval len ich zriaďovateľ, ÚPSVaR. "Pracovný pomer bol po vzájomnej dohode ukončený a dieťaťu bola zabezpečená odborná starostlivosť," uviedla hovorkyňa ÚPSVaR, Marianna Šebová. Nebol to prvý incident, ktorý sa odohral v tomto zariadení. Minulý rok v lete mal iný vychovávateľ fyzicky a psychicky týrať chlapca. Uzavreli to ako priestupok a vychovávateľ už v zariadení nepracuje. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy