Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Oslava menín sa skončila smrťou: Muž dobodal svojho kamaráta, súd mu už vymeral trest
Zdielať na

Oslava menín sa skončila smrťou: Muž dobodal svojho kamaráta, súd mu už vymeral trest

TRENČÍN / Do budovy Krajského súdu v Trenčíne eskortovali 63-ročného muža, ktorý má na krku obžalobu z vraždy. Zo sveta mal zniesť svojho kamaráta. Podľa obžaloby ho mal dobodať.

63-ročný Štefan je za mrežami už takmer dva roky, od oslavy svojich menín. Počas nej podľa obžaloby zavraždil svojho 52-ročného kamaráta. "Boli kamaráti, sadli si, obžalovaný je Štefan, bolo to na Štefana, prehnali to s alkoholom, pohádali sa a riešili to takýmto spôsobom," vysvetlil obhajca obžalovaného, Jozef Kováčik.

Podľa obžaloby svoju obeť bodol niekoľkokrát do oblasti chrbta, hrude a krku. Tragédia sa odohrala v jeho rodinnom dome v Považskej Bystrici. "On nemal motív zabíjať kamaráta. Obžalovaný tvrdil, že sa bránil, že bol vyprovokovaný, bodnutie nepopiera," dodal Jozef Kováčik. "Podľa znalca konal v afekte a poškodený ho provokoval," uviedol predseda senátu KS v Trenčíne.

Súd mu vymeral 15 rokov za mrežami

Odvolal sa a krajský súd mu trest mimoriadne znížil na 12 rokov. "Bol porušený zákon v prospech obvineného. Najvyšší súd vytkol krajskému to, že aplikoval mimoriadne zníženie trestu," dodal predseda senátu. Rozhodnutie súdu preto zrušil a nariadil, aby sa prípadom zaoberal opäť. Senát 20. septembra obžalovaného poslal za mreže na 15 rokov. "Nezistili sme žiadne okolnosti na zníženie trestu," uviedol predseda senátu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy