Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tragédia na stĺpe vysokého napätia: Obhorené telo muža našiel zamestnanec trafostanice
Zdielať na

Tragédia na stĺpe vysokého napätia: Obhorené telo muža našiel zamestnanec trafostanice

LUČENEC / Nepochopiteľný čin neznámeho muža. Včera popoludní sa dostal do areálu trafostanice na okraji Lučenca a vyliezol na stĺp. Tam dostal zásah elektrickým prúdom a bol na mieste mŕtvy. Obhorené telo našiel zamestnanec.

Celý areál je oplotený, cudzím osobám je sem vstup zakázaný. Muž sa sem dostal pravdepodobne cez bočnú bránu a zrejme zboku preliezol dva metre vysoký plot. To, že v areáli niečo nie je v poriadku, si všimli po štvrtej hodine popoludní. "Incident ako prvé zaznamenali elektronické ochrany, ktoré signalizovali na dispečing neštandardný prevádzkový stav vedenia," vyjadril sa hovorca SSE, Miroslav Gejdoš.

Zamestnanec išiel situáciu skontrolovať a pod stĺpom našiel už iba obhorené telo muža. Neznámy človek sa vyšplhal na zariadenie a zasiahol ho prúd vysokého napätia. Nemal žiadnu šancu na prežitie. "Transformovne v našej prevádzke slúžia na premenu veľmi vysokého 110 kW napätia, na vysoké 22 kW napätie," dodal Miroslav Gejdoš.

Hovorca uviedol, že v dôsledku nešťastia nedošlo k výpadku elektriny. "To, akým spôsobom sa muž dostal do areálu transformovne, tiež čo konkrétne viedlo ku tejto tragédii, vyšetruje polícia," vysvetlil Miroslav Gejdoš. "Obhliadajúci lekár na mieste konštatoval smrť a na určenie presnej príčiny smrti nariadil vykonať súdnu pitvu," opísala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici. Pri nebohom mužovi doklady nenašli, jeho totožnosť budú pravdepodobne zisťovať pomocou testov DNA.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy