Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zásah polície na strednej škole: Študentka dostala správu o bombe v budove
Zdielať na

Zásah polície na strednej škole: Študentka dostala správu o bombe v budove

SENICA / Viac ako dve hodiny trval zásah špeciálnych zložiek polície v Senici. Príčinou bola nahlásená bomba na jednej z tamojších stredných škôl. Areál okamžite zabezpečili a budovu evakuovali.

Výbušninu v priestoroch školy nahlásili krátko pred desiatou hodinou. Za riaditeľkou prišla v tom čase študentka s tým, že dostala SMS-ku, v ktorej sa písalo o bombe v budove. Všetci museli okamžite preč. "Na miesto sme ihneď zaslali policajných pyrotechnikov, kynológa so služobným psom a školu sme vyrozumeli, aby ihneď evakuovala žiakov," informuje Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave. 

Celý areál okolo školy bol opáskovaný

Okrem policajných zložiek a hasičov sa tam nik iný nedostal. "Pyrotechnická prehliadka trvala približne hodinu. Počas nej sme žiadny výstražný systém nenašli, a teda prehliadka bola negatívna. O 12-tej sa celá škola opäť sfunkčnila," hovorí Linkešová. "Žena mala strach o syna. Ja som vedel, že to je nejaký blaf, lebo to sa tu stáva dosť často," hovorí Stanislav, otec jedného zo študentov. 

Študentov evakuovali na internát 

Po ukončení pyrotechnickej prehliadky sa študenti, ktorých evakuovali na neďaleký internát, vrátili späť do školy. Tam si zobrali všetky svoje veci a následne odišli preč.

Muži zákona už poznajú aj meno páchateľa, ktorý bombu v škole nahlásil. Podľa našich informácií má ísť o známeho študentky, ktorá SMS správu o bombe obdržala. Prípadom sa ďalej zaoberá polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy