Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
5. deň pojednávania v kauze Čapí hnízdo: Vypovedať prišiel syn Andreja Babiša. Podpisy sú podľa neho sfalšované
Zdielať na

5. deň pojednávania v kauze Čapí hnízdo: Vypovedať prišiel syn Andreja Babiša. Podpisy sú podľa neho sfalšované

PRAHA / Piaty deň súdneho pojednávania v kauze Čapí hnízdo prišiel vypovedať najdôležitejší svedok, syn expremiéra Andreja Babiša. Ten pricestoval zo Švajčiarska, kde trvale žije. Na Andreja Babiša mladšieho čakali desiatky televíznych štábov a fotografov.

"Pre mňa je dnešok výhra, pretože som tu a obhajujem sa a nemal som byť odprataný na Krym," vyjadril sa Andrej Babiš mladší. Prvýkrát chýbal na súde Andrej Babiš, bývalý premiér Českej republiky, ktorý sa so synom odmietol stretnúť a dlhodobo vyhlasuje, že má duševnú chorobu a nie je schopný výsluchu na súde.

Andrej Babiš mladší vypovedal ako tretí svedok, trvalo to približne hodinu. Zopakoval, že jeho podpisy na zmluvách o Čapím hnízde sú sfalšované, že farmu vlastnil jeho otec a má tam dokonca súkromnú rezidenciu. Odvlečenie na Krym dodnes považuje za znásilnenie jeho ľudských práv. "Tie podpisy sú falošné, akcie som nepodpisoval," uviedol mladší Andrej Babiš.

Sudca sa pýtal, či by Andrej Babiš mladší dobrovoľne podstúpil znalecké vyšetrenie svojho duševného zdravia. On súhlasil. Tento návrh mala pripravený aj obhajoba. Štátni zástupcovia, aj obhajoba Andreja Babiša staršieho považujú 5-denné vypočúvanie za úspešné. "Nedopadlo to úplne zle. Máme tam dobrú pozíciu, zatiaľ," uzavrel Eduard Bruna, právnik Andreja Babiša.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy