Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Auto sa zrútilo zo 7-metrovej výšky do rieky. Vodič z miesta nehody ušiel
Zdielať na

Auto sa zrútilo zo 7-metrovej výšky do rieky. Vodič z miesta nehody ušiel

BANSKÁ BYSTRICA / V sobotu, 17. septembra, skončilo pravdepodobne po šmyku auto v Hrone. Šoféroval ho 28-ročný Poliak. Vodič z miesta odišiel, no po chvíli ho našli na čerpacej stanici. Mladého vodiča z Poľska previezla záchranka do nemocnice. 

Vodič osobného auta v zákrute prerazil zvodidlá a z približne 7-metrovej výšky sa zrútil do rieky. Podľa informácií TV JOJ bola dychová skúška u vodiča negatívna. Vodič tvrdil, že mu zlyhali brzdy. Auto z rieky vytiahol hasičský žeriav.

Z cesty na vjazde do Banskej Bystrice bolo vidieť iba prerazené zvodidlá na moste a stopy po brzdení. Auto skončilo v Hrone, našťastie v tomto období nie je hladina vysoká a prúd silný. Keď prišli na miesto hasiči, žiadnu posádku nenašli. Svedkovia videli, ako dvaja muži krátko po nehode vyliezli z auta. Vyškriabali sa na breh a bežali preč.

Jedného z nich našla policajná hliadka ako kráča smerom na Sliač. Druhý z mužov, zrejme vodič auta, skončil na neďalekej benzínovej pumpe. Zamestnanci mu volali pomoc, bol zranený. Vodič bude po prepustení z nemocnice vysvetľovať okolnosti svojej jazdy policajtom. Viacerí ľudia povedali, že ho videli jazdiť rýchlo po meste. Čo bolo teda presnou príčinou nehody, či pokazené brzdy alebo riskantná jazda, to bude vyšetrovať polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy