Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Agresívny dôchodca sa vyhrážal manželke smrťou. Ohrozoval ju nožom, vyhadzoval ju z bytu a nadával jej
Zdielať na

Agresívny dôchodca sa vyhrážal manželke smrťou. Ohrozoval ju nožom, vyhadzoval ju z bytu a nadával jej

ILAVA / Má takmer 80 rokov a podlomené zdravie, no doma vystrájal tak, že na neho museli privolať políciu. Na Okresný súd v Trenčíne v piatok 16. septembra eskortovali 79-ročného Antona z Novej Dubnice, ktorý mal s nožom v ruke vyháňať z bytu svoju manželku. Napokon to však bol on, kto strávil dve noci v policajnej cele.

Na pohľad neškodný starec chodiaci o paličke, no podľa manželky agresívny násilník. 79-ročný Anton mal pod vplyvom alkoholu vulgárne nadávať svojej polovičke a vyhadzovať ju z ich spoločného bytu. Nezostalo to len pri slovách. "Vyhadzovať z bytu ju mal slovami: "Vypadni z bytu, lebo ťa zabijem". Pri slovách: "Rozpáram ti brucho", mal držať v ruke kuchynský nôž, s ktorým sa na poškodenú mal opakovane zahnať," informuje policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Zúfalá žena z obavy o svoj život a zdravie oznámila Antonovo agresívne správanie na polícii. "Vystrašená žena uviedla, že manžel sa voči nej správa opakovane násilne, vulgárne jej nadáva a jeho agresia postupne narastá. Polícia muža obmedzila na osobnej slobode a po vykonaní dychovej skúšky, ktorá skončila s výsledkom 0,83 promile alkoholu ho umiestnila do cely policajného zaistenia. ," dodáva Katarína Kuzmová.

79-ročného muža obvinili z nebezpečného vyhrážania. Nejde pritom o jeho prvý stret so zákonom. Aj napriek Antonovmu vyššiemu veku, prokurátor žiadal jeho väzobné stíhanie. Sudca napokon muža pustil na slobodu a väzbu nahradil dohľadom mediačného úradníka. Domov k manželke sa vrátiť nesmie. "Obvinenému uložil zákaz úmyselne sa priblížiť k poškodenej na vzdialenosť menšiu ako 10 metrov a tiež zákaz požívať alkoholické nápoje," povedal hovorca krajského súdu Roman Tarabus. Antonovi hrozia v prípade dokázania viny až tri roky za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy