Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vážna nehoda nákladného a osobného auta: Trojročného chlapčeka s úrazom hlavy prevážali leteckí záchranári
Zdielať na

Vážna nehoda nákladného a osobného auta: Trojročného chlapčeka s úrazom hlavy prevážali leteckí záchranári

OSLANY/PARTIZÁNSKE / Medzi Oslanmi a Partizánskym sa v piatok, 16.septembra, ráno čelne zrazilo nákladné auto s osobným. V ňom sa viezli štyria dospelí a jeden trojročný chlapček z Ukrajiny. Pre toho priletel vrtuľník a s úrazom hlavy ho transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici.

Pár minút po nehode odvážali záchranári do okolitých nemocníc zranených, a to nielen po zemi, ale v akcii bol aj vrtuľník. Vodič osobného auta nedal prednosť. 

"Ja som išiel od Partizánskeho po hlavnej ceste smerom na Prievidzu a na križovatke mi nedali prednosť," hovorí vodič nákladného auta.

"Vodič osobného motorového vozidla v križovatke pravdepodobne nerešpektoval dopravné značenie a nedal prednosť v jazde nákladnému vozidlu," potvrdila Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

"Po našom príchode na miesto už zasahovalo jedno vozidlo záchrannej zdravotnej služby, zistili sme, že na mieste je 6 účastníkov nehody," priblížil veliteľ HAZZ Partizánske Vladimír Režo.

V osobnom aute sa viezlo päť ľudí 

Všetci skončili v opatere lekárov. "Ošetrili spolu 4 osoby, medzi ktorými bolo aj jedno dieťa. Utrpeli najmä poranenia hrudníka, hlavy a končatín," uviedla Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

V aute sedel aj malý chlapček, ktorého ratovali leteckí záchranári. "Leteckí záchranári ošetrili 3-ročného chlapčeka z Ukrajiny, ktorý utrpel úraz hlavy," priblížila Zuzana Hopjaková z Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby.

Záchranári ho previezli do banskobystrickej nemocnice. Stav všetkých zranených je stabilizovaný. "Dychové skúšky oboch vodičov boli negatívne, príčina je v štádiu šetrenia," uzavrela Katarína Kuzmová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy