Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Policajti prišli seniorovi na pomoc. To, čo zistili, ich prekvapilo
Zdielať na

Policajti prišli seniorovi na pomoc. To, čo zistili, ich prekvapilo

POPRAD / Pre poruchu na aute zastavil na krajnici a o pár hodín ho sudca poslal do väzby. Takto sa zmenil život 71-ročného seniora, ktorý mal pri sebe nelegálne upravenú zbraň a jazdil pod vplyvom alkoholu.

Muž zastavil auto na krajnici kvôli technickej poruche a práve v tej chvíli išla okolo policajná hliadka. Policajti prišli mužovi pomôcť, no keď si všimli zbraň, situácia sa zmenila. Už na prvý pohľad sa policajtom nepozdávala a ako si aj mysleli, potrebné doklady nemal. "Zbraň, ako aj strelivo, podlieha povoľovaciemu konaniu a evidenčnej povinnosti. Tento Popradčan nebol držiteľ zbrojného preukazu," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Jana Ligdayová.

Pred cestou si vypil

Senior mal šoférovať pod vplyvom alkoholu a policajtom sa dokonca aj priznal. Dychová skúška to iba potvrdila a ukázala hodnotu nad dve promile. Senior tak skončil v policajnej cele a zbraň bola poslaná na expertízu, ktorá potvrdila podozrenia policajtov. "Išlo o krátku opakovaciu, pôvodne expanznú zbraň, ktorá bola nedovolene upravená," dodala hovorkyňa.

Vyšetrovateľ tak muža obvinil z dvoch trestných činov a z policajnej cely putoval rovno pred sudcu. "Obvinený pre zločin nedovoľovaného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a pre prečin ohrozovania pod vplyvom návykovej látky bol sudcom pre prípravné konanie Okresného súdu Poprad na základe dôvodnej obavy, že by mohol v trestnej činnosti pokračovať," povedala hovorkyňa súdov Ivana Petrufová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy