Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zastrelil vlastného psa, hrozí mu osem rokov za mrežami. Na rozsudok však počká na slobode
Zdielať na

Zastrelil vlastného psa, hrozí mu osem rokov za mrežami. Na rozsudok však počká na slobode

KOŠICE / V Nižnej Myšli muž strieľal na svojho psa. Napokon ho usmrtil medzi rodinnými domami. Nahnevalo ho, že mu jeho tibetská doga zabila sliepky a dvoch pštrosov. Strelca už obvinili z týrania zvierat a do väzenia môže ísť až na päť rokov. Na rozsudok si však počká na slobode.

Muž vystrelil na psa najmenej sedemkrát. Najprv slabšou zbraňou, keď nezabralo, použil silnejšiu. "Zhruba pred jedenástou som započul dva tlmené výstrely, následne kňučiaceho psa, tak som vyskočil na okno a videl som suseda behať v maskáčových monterkách bez trička so zbraňou v ruke, ako naháňa svojho vlastného psa a pálil po ňom," povedal ešte na začiatku septembra sused.

Podľa majiteľa mal byť pes agresívny, zabil vraj aj veľký počet husí a sliepok, ktoré chová na dvore. Muž sa nahneval a psa strelil niekoľkokrát do hlavy so zbraňou, konkrétne samonabíjacou malokalibrovkou. Potom vykopal jamu na záhrade, kde tibetskú dogu zakopal. "Keď niekto drží zbraň, má vedieť, ako ju používať, a nie v obytnej zóne na dvore, keď nevie, kto je okolo a len tak pod pazuchu si ju hodí a kade-tade chodí a len do psa strieľa," pohoršovala sa suseda.

50-ročného muža obvinili z prečinu týrania zvierat a prokurátor podal návrh na jeho väzobné stíhanie. "Krajský súd v Košiciach na verejnom zasadnutí zamietol sťažnosť prokurátura Okresnej prokuratúry Košice-okolie podanú proti rozhodnutiu Okresného súdu Košice-okolie, ktorý nevyhovel jeho návrhu na vzatie obvineného E. X. do väzby z dôvodu, že bude pokračovať v trestnej činnosti, a obvineného prepustil zároveň zo zadržania na slobodu," uviedol krajský prokurátor Peter Koromház.

Na hlave má však aj ďalšie obvinenie. Aj keď je držiteľom zbrojného preukazu, strieľal zo zbrane s tlmičom, ktorý bol podomácky vyrobený, a tak ho obvinili aj z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. V prípade uznania viny mu za oba skutky hrozí až 8-ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy