Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Útok palicou na okresnom úrade: Mladík napadol riaditeľa jedného z odborov
Zdielať na

Útok palicou na okresnom úrade: Mladík napadol riaditeľa jedného z odborov

HUMENNÉ / S palicou v ruke sa mal vybrať na Okresný úrad v Humennom mladík z neďalekej obce. Priamo v kancelárii napadol riaditeľa jedného z odborov, ktorý skončil v nemocnici. Policajti prípad prešetrujú ako zločin útoku na verejného činiteľa. Údajného agresora už zo skutku aj obvinili. Ide o muža z obce Lackovce.

K útoku došlo počas úradných hodín priamo v budove Okresného úradu v Humennom v jednej z kancelárií. Podľa informácií TV JOJ má byť napadnutým riaditeľ jedného z odborov. Útočník mal do budovy prísť s palicou. Toto ale Ministerstvo vnútra nekomentovalo. "V budove Okresného úradu v Humennom došlo k fyzickému útoku na jedného z pracovníkov," informuje policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Muž potreboval pomoc záchranárov. Skončil v nemocnici. "Vyslaní záchranári ho ošetrili, do nemocnice transportovali so zlomeným zápästím a viacerými povrchovými poraneniami. Počas prevozu bol pri vedomí," povedala hovorkyňa operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová. Údajného agresora sa podarilo stotožniť a následne dolapiť. Čo bolo motívom útoku zatiaľ jasné nie je.

Po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov muža zo skutku napokon aj obvinili. "Okresný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 33-ročnému mužovi z obce Lackovce. Polícia okolnosti tohto prípadu aj naďalej preveruje," dodáva policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Za skutok hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy