Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na súde rozbila dvere, pretože musela mať nasadené rúško. Trest si vypočula v budove, kde sa incident stal
Zdielať na

Na súde rozbila dvere, pretože musela mať nasadené rúško. Trest si vypočula v budove, kde sa incident stal

NITRA / 41-ročná žena, ktorá na súde v Topoľčanoch rozbila dvere kladivom, si už vypočula trest. Postavila sa tak pred sudcu v budove, kde sa incident stal. Anna útočila iba preto, že ju nepustili do budovy bez prekrytých dýchacích ciest.

K činu došlo ešte počas pandémie, žene sa nepáčilo, že do budovy súdu musí vchádzať s nasadeným rúškom. V tej dobe bolo prekrytie dýchacích ciest podľa vyhlášky povinné. Anna chcela podať na súde v Topoľčanoch žiadosť, no bola viackrát upozornená, že bez prekrytia tváre ju pustiť nemôžu. Dva pokusy jej nevyšli, následne jej kroky smerovali do obchodu. Tam kúpila 6 kilogramové kladivo a prišla k budove súd opäť. 

Kladivom rozbila výplň okien. Už za krátko skončila v putách a po pobyte v policajnej cele ženu posadil súd do väzby. Odvolala sa na kraj a prepustili ju na slobodu. Po zozbieraní dôkazov sa teraz postavila pred súd. "Vo veci bola prokurátorkou podaná obžaloba na Okresný súd Topoľčany," informuje Jaroslav Mačeka, hovorca krajskej prokuratúry v Nitre. 

Na pojednávaní pred okresným súdom v Topoľčanoch si žena vypočula aj rozsudok. "Okresný súd Topoľčany uznal obžalovanú vinnú," povedala hovorkyňa nitrianskeho súdu Lena Kiradžiev. Škody, ktoré s kladivom spôsobila, uhradila. Podľa anonymizovaného rozsudku, ktorý je k dispozícii, sa k činu aj priznala a oľutovala čo urobila. Sudkyňa prihliadala aj na to, že na inom súde bola na ženu podaná obžaloba z prečinu útoku na verejného činiteľa. Súd jej uložil podmienku 6 mesiacov s odkladom na jeden rok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy