Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vraždil na pumpe a v lese, do nemocnice poslal snúbencov. Sériový vrah je konečne pred súdom
Zdielať na

Vraždil na pumpe a v lese, do nemocnice poslal snúbencov. Sériový vrah je konečne pred súdom

PEZINOK / Svoje obete brutálne popravil, no osudnou sa mu stala streľba na policajtov. Sériový vrah z Kežmarku sa postavil pred súd a hrozí mu doživotie. Ján Románek pred rokmi zniesol zo sveta mladého pumpára či dôchodcu v lese. Okrem toho sa pokúsil rozstrielať ďalších dvoch ľudí v aute. Utiahnutý vrah sa pred senátom Špecializovaného trestného súdu k ohavným činom priznal.

Bol koniec januára v roku 2015, keď vtrhol na pumpu vo Veľkej Lomnici. Bol maskovaný so zbraňou v ruke. Po pár sekundách ju obrátil na mladého pumpára, ktorého strelil do hrude. Z čerpacej stanice si vtedy odniesol len pár eur. Postreleného Erika v kritickom stave previezli do nemocnice, kde o pár hodín svoj boj o život prehral. 

V máji v roku 2017 ušla smrti o vlások posádka auta Snúbenci auto zastavili, pretože na ceste boli rozhádzané kamene. Keď ich začali odpratávať, ozvala sa z Jánových rúk streľba. Guľky trafili Štefana aj Danielu. Brutálny útok ale zázrakom prežili a skončili v nemocnici.

V apríli v roku 2019 v lese v Levočských vrchoch objavili mŕtveho 77-ročného dôchodcu. Polícia po ňom dlhšiu dobu pátrala. Penzistu rozstrieľal Románek škorpiónom. Prečo tak spravil, nevedno. Obžalovanému zlomila väz takpovediac jeho posledná streľba. Hliadka ho chcela zastaviť pri Liptovskom Hrádku, no vytiahol zbraň a spustil na ňu paľbu. Muža po útoku zadržali, obvinili a obžalovali. V pondelok, 12. septembra, sa za všetky prehrešky postavil pred spravodlivosť.

"Obžalovaný na dnešnom pojednávaní vyhlásil, že je vinný vo všetkých šiestich skutkoch obžaloby. Senát jeho vyhlásenie prijal v plnom rozsahu," uviedla hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjaková. Na ťahu sú teraz znalci, tí budú skúmať jeho psychický stav. Od ich výsledku bude záležať výška Jánovho trestu. Hrozí mu totižto až doživotie. Pojednávanie v tejto kauze bude pokračovať 12. októbra. V tento deň by mal padnúť už aj rozsudok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy