Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragédia na železničnej trati: Vlak zachytil ženu v koľajisku. Ťažkým zraneniam podľahla na mieste
Zdielať na

Tragédia na železničnej trati: Vlak zachytil ženu v koľajisku. Ťažkým zraneniam podľahla na mieste

VEĽKÝ ŠARIŠ / Vo Veľkom Šariši sa v pondelok, 12.septembra, stala tragédia. Mladú ženu na trase Prešov - Veľký Šariš zrazil osobný vlak.

Incident sa stal v odľahlej časti Veľkého Šariša. Rušňovodič núdzovo zabrzdil. Vlak ostal stáť pár kilometrov pred najbližšou železničnou stanicou. Zrážke so ženou však už rušňovodič nedokázal zabrániť.  K tragickej situácii sa vyjadrila aj hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru, Jana Ligdayová.

"Žena utrpela pri zrážke s vlakom ťažké zranenia. Na miesto boli privolaní aj záchranári. Pomôcť jej žiaľ už nedokázali," oznámila. 

Lokácia, na ktorej sa zrážka stala, je známa podobnými tragédiami z minulosti. Neďaleko vlakového priecestia je vyšliapaná cestička pre peších, ktorá bola v minulosti využívaná ako skratka k bývalej autobusovej stanici. Miestni obyvatelia sa taktiež o tejto lokalite vyjadrujú ako o nebezpečnej, kvôli neobozretnosti mladých, kde poukazujú na ich zbesnenú jazdu na motorkách. Podľa vyjadrení polície ide o 36-ročnú ženu z okresu Prešov.

"Pri zrážke s vlakom bola usmrtená osoba. Išlo o 36-ročnú ženu z okresu Prešov. Polícia začala v prípade trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," uzatvára.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy