Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na nočnej hliadke s mestskými policajtmi
Zdielať na

Na nočnej hliadke s mestskými policajtmi

ŽILINA / Naši kolegovia zo žilinského štábu absolvovali nočnú službu spolu s mestskými policajtmi a presvedčili sa pritom, že muži zákona to pri svojej práci naozaj nemajú jednoduché. Musia riešiť rôzne priestupky a často sa pritom stretávajú s arogantným správaním ľudí.

Samozrejme, mestskí policajti veľmi dobre poznajú svoje teritórium, a vedia, kde sú problémové miesta a je predpoklad, že tam nájdu ľudí, ktorí si nerobia ťažkú hlavu, keď nedodržiavajú zákon.

"Kontrolám sa nevyhli ani osoby konzumujúce alkohol na verejnom priestranstve, ktoré boli v zmysle VZN riešené v blokovom konaní za priestupky," povedal Martin Pekný, veliteľ zmeny.

Tí, ktorí ešte nemajú vek dospelosti, museli fúkať. Viacerým sa to nepáčilo, ako napríklad tejto 15-ročnej dievčine, ktorej namerali 1 a pol promile.

"Päť osôb bolo zistených mladistvých, ktoré sa následne podrobili pozitívnej dychovej skúške," povedal Martin Pekný.

A všetko to boli dievčatá. No a dychovej skúškou prešli aj mnohí tínedžeri v nočných podnikoch v rámci razie na alkohol.

"Bola vykonaná v spolupráci s hliadkami policajného zboru akcia – bolo zistených 16 osôb, ktoré mali pozitívnu skúšku," dodal Martin Pekný.

Muži zákona počas minulej kontrolovali aj taxikárov, ako aj autá, na ktorých jazdia.

"Z ktorých jedno vozidlo nespĺňalo podmienky na prevádzku taxislužby," vraví Martin Pekný.

Nezostávajú ľahostajní ani voči ľuďom, ktorí nemajú svoj domov. Navštívili miesta, kde zvyknú prespať, aby sa uistili, či nepotrebujú pomoc.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy