Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Policajti prenasledovali dodávku. Zastavili ju až výstrely. Vo vnútri boli dve desiatky migrantov
Zdielať na

Policajti prenasledovali dodávku. Zastavili ju až výstrely. Vo vnútri boli dve desiatky migrantov

NITRA / Policajná kontrola vozidla, ktoré prekročilo rýchlosť, sa skončila naháňačkou a streľbou. Stalo sa tak v sobotu, 10. septembra, ráno v Nitre a jej okolí. Pred hliadkami unikal vodič na dodávke desiatky kilometrov. Po zastavení bol dôvod hneď jasný. V zadnom priestore totiž viezol migrantov.

Hliadka mýtnej polície spozorovala v Komjaticiach dodávku s nemeckými ŠPZ tá prekročila rýchlosť, a preto sa rozhodli auto zastaviť. Vodič však poriadne dupol na plyn a výzvy na zastavenie sa rozhodol ignorovať. Policajti ho preto začali prenasledovať a na pomoc si zavolali aj posily. Vodič unikal cez 4 dediny až do Nitry. Na amatérskych záberoch z Nitry od jedného z okolidúcich vodičov vidieť, že dodávka prebiehala riskantne pomedzi autá, prenasledujú ho pritom dve policajné vozidlá.

Mimo obytnej zóny padlo aj niekoľko výstrelov. Policajti mierili aj na kolesá. Vodič zastavil až keď už nemohol pokračovať v jazde. Mal prestrelené všetky 4 pneumatiky. 

Medzi migrantmi aj deti

V zadnej časti dodávky sa ukrývalo 19 migrantov zo Sýrie. Medzi nimi boli aj 4 malé deti. Bolo vidieť, že vo vnútri boli migranti zo Sýrie natlačení, išlo a mužov a malých chlapcov. Zadný priestor bol bez okien. Vodič, po naháňačke skončil v putách. Policajti prehľadávali aj vozidlo a podozrivého muža odviezli.

"Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu prevádzačstvo," informovala hovorkyňa Prezídia policajného zboru SR, Denisa Bárdyová. Na miesto už zakrátko prišla cudzinecká polícia, ktorá si prípad prevzala. Na policajné oddelenie odviezli aj migrantov. Prípad je v štádiu vyšetrovania.

V dodávkach zadržali 24 migrantov

Pri maďarskej hranici mali dva záchyty viac ako dvoch desiatok nelegálnych migrantov v priebehu pár minút. Bratislavskí dopravní policajti krátko pred 9. hodinou ráno v blízkosti hraničného priechodu Čunovo - Rajka zastavili dve dodávky. Pri náhodnej kontrole zistili, že v jednej z nich sa nachádzajú migranti zo Sýrie a v druhej migranti z Turecka. V oboch vozidlách bolo dokopy 24 ľudí. Všetci boli zadržaní a odovzdaní cudzineckej polícii.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy