Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Roky varila kilá pervitínu a kandidovala za Harabinovu Vlasť. Kučerová pozná svoj trest
Zdielať na

Roky varila kilá pervitínu a kandidovala za Harabinovu Vlasť. Kučerová pozná svoj trest

BRATISLAVA / Roky varila kilá pervitínu a kandidovala za Harabinovu politickú stranu Vlasť. Gabriela Kučerová si na Najvyššom súde vypočula definitívny verdikt. V base strávi dlhé roky a okrem toho príde aj o majetok. Pred senátom sa bránila, že v dome býva jej chorá matka so synom. Ani to jej však na súde nepomohlo.

Po Gabrielu Kučerovú a jej kumpánov si NAKA prišla v roku 2020 počas známej drogovej akcie VENAL 4. Kučerová pre skupinu pôsobila ako takzvaná varička. V praxi to znamená, že vo svojom dome, kde žila s chorou matkou a jej maloletým synom varila takmer 8 rokov pervitín. Ten potom končil u dílerov a na čiernom trhu.

"Dohromady vyrobila skoro 30 kg drog. Takže má za sebou kopu obetí narkomanov za tú dobu," uviedol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. "Dokázala chemickou reakciou vyrobiť pervitín. V sume minimálne 660-tisíc eur," konštatoval prokurátor. 

Kučerovej pôvodne hrozilo 25 rokov za mrežami. Pomohlo jej, ale že sa na Špecializovanom trestom súde priznala, spolupracovala a skutok oľutovala. Určitú rolu zohralo aj to, že je matkou neplnoletého syna a má chorú matku. Špecializovaný trestný súd jej preto v máji vymeral 12-ročný trest vo väznici so stredným stupňom stráženia. Prokurátor sa ale odvolal, pretože žiadal aj trest prepadnutia majetku. Posledné slovo tak mal dnes Najvyšší súd SR. "Som spokojný nakoľko v plnom rozsahu vyhoveli náš mu odvolaniu a obžalovanej teda uložili aj trest prepadnutia majetku, ktorý nebol uložený súdom prvého stupňa," vyjadril sa prokurátor. 

Predsedníčka senátu vo svojom odôvodnení konštatovala, že trest je adekvátny a preto jej ho neznížili. Rovnako jej vytkla aj to, že varila popri maloletom synovi a mala dostatok času aby s drogovým biznisom skončila, no neurobila tak. Kučerovú odviezla eskorta z Najvyššieho súdu do Justičného Paláca. Svoj trest si odpyká vo väznici so stredným stupňom stráženia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy