Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Drietome horelo niekoľko ton dreva. Valiaci sa dym z firmy bolo vidno na kilometre ďaleko
Zdielať na

V Drietome horelo niekoľko ton dreva. Valiaci sa dym z firmy bolo vidno na kilometre ďaleko

DRIETOMA (OKR. TRENČÍN) / Až sedemnásť profesionálnych i dobrovoľných hasičov a osem cisterien bojovalo s rozsiahly požiarom v obci Drietoma pri Trenčíne. Z neznámych príčin sa v plameňoch ocitlo niekoľko ton dreva. Valiaci sa dym bolo vidno na kilometre.

Požiar na okraji obce Drietoma vypukol krátko pred deviatou hodinou ráno. V areáli firmy vyrábajúcej vykurovacie brikety horelo suché uskladnené drevo. "Zhruba pred deviatou hodinou mi zamestnanec oznámil, že cíti dym zo zadnej časti skladu, zo skladu odrezkov," vysvetlil konateľ firmy, Peter Zelina. Majiteľ ihneď privolal hasičov. Bolo nutné požiar čo najskôr lokalizovať, aby rýchlo šíriaci sa oheň nezachvátil ďalšie tony uskladnenej štiepky. "Horel priestor asi 10x10 metrov, bolo treba všetko rozobrať a postupne hasiť z viacerých strán, lebo ten požiar sa šíril pod tým," vysvetlil veliteľ zásahu HaZZ Trenčín, Viktor Truska.

Pre hustý dym museli hasiči zasahovať s dýchacími prístrojmi

"Našťastie majiteľ mal ako hon tak aj drapák. Vďaka tejto technike, ktorú my nevlastnime, sa nám podarilo k tomu dostať a postupne hasiť," dodal Viktor Truska. "Tie škody nie sú veľké, skôr sú tie škody tým, že je tu nasadená technika, ľudia, nakladače," dodal Zelina. Prečo začalo uskladnené drevo horieť, ukáže až vyšetrovanie. Zamestnanci firmy tu ale často vídajú ľudí na prechádzke, pretože areál je voľne prístupný. "Možno by som apeloval na ľudí, ktorí sa tu pohybujú, aby boli veľmi opatrní v tej svojej činnosti, aby náhodou niekto neodhodil cigaretu, alebo zápalku, lebo to považujem za príčinu toho požiaru," skonštatoval Zelina.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy