Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zmizla v roku 1982. Polícia prípad nevyriešila, po 40 rokoch odhalil páchateľa investigatívny novinár
Zdielať na

Zmizla v roku 1982. Polícia prípad nevyriešila, po 40 rokoch odhalil páchateľa investigatívny novinár

SYDNEY / Mladá matka a manželka učiteľa telocviku mizla v roku 1982. Polícia prípad síce vyšetrovala, ale neúspešne. Po 40-tich rokoch sa o príbeh mladej matky začal zaujímať investigatívny novinár. Napokon sa mu vďaka popularite a novým zisteniam podarilo páchateľa a jeho motív odhaliť.

Hoci žiaden dôkaz na vraha priamo neukazuje, sudca je presvedčený o tom, že vrahom Lynet Dawsonovej bol jej manžel. Po viac ako 40 rokoch preto za mreže putuje 74-ročný Christopher Dawson, ktorý po zmiznutí manželky tvrdil, že jeho a ich dve malé deti opustila.

"Tento verdikt je pre Lyn. Jej meno je očistené. Rodina pre ňu bola všetkým a nikdy by ju neopustila. Bola však oklamaná a zabitá tým, koho milovala a komu roky verila - svojím manželom Christopherom," povedal brat zavraždenej ženy Greg Simms.

Motívom vraždy bola nevera. Christopher bol v čase zmiznutia stredoškolský učiteľ telocviku, ktorý sa zamiloval do svojej študentky. To však polícia pri vyšetrovaní neodhalila. Prišiel na to novinár Hedly Tomas, ktorý sa po rokoch pustil do vlastného vyšetrovania. Zistenia prezentoval vo svojom populárnom podcaste The Teacherś pet, teda učiteľov maznáčik.

"Prvý raz som o prípade počul, keď som mal 16 a roky mi nedal spávať. Priznám sa, že v určitom bode som bol ako posadnutý," priblížil investigatívny novinár Hedley Thomas.

Novinár zistil, že polícia pri vyšetrovaní opakovane pochybila. Po tlaku verejnosti a nových dôkazoch prípad opäť otvorili a 4 mesiace po odvysielaní poslednej časti podcastu Dawsona zadržali a obžalovali.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy