Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hyenizmus zachytený bezpečnostnými kamerami: Žena okradla spiaceho muža bez domova
Zdielať na

Hyenizmus zachytený bezpečnostnými kamerami: Žena okradla spiaceho muža bez domova

BRATISLAVA / Počas noci z nedele, 28. augusta, na pondelok 29.augusta, okradla 50-ročná žena spiaceho muža bez domova v Bratislave. Páchateľku chytili bezprostredne po krádeži mestskí policajti. Pomohol im záznam z bezpečnostnej kamery. Čakalo ju super rýchle konanie, po ktorom putovala priamo do väzenia.

Policajt Útvaru zásahovej jednotky a kynológie si na záberoch všimol, že v podchode na Hodžovom námestí dochádza ku krádeži. Žena si prisadla k spiacemu mužovi a z vreciek mu vybrala peňaženku, v ktorej bolo približne 150 eur a mobil.

"Z peňaženky si vzala finančnú hotovosť a vydala sa podchodom smerom na Poštovú ulicu. Tam ju už však zastavili hliadky útvaru zásahovej jednotky a kynológie," priblížila hovorkyňa Mestskej polície Bratislava Barbora Krajčovičová.

"Trestná vec bola ukončená 28.8. 2022. Podľa paragrafu 204 Trestného poriadku v takzvanom super rýchlom konaní," priblížil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

50-ročnej žene vymeral súd nepodmienečný 6-mesačný pobyt za mrežami so stredným stupňom stráženia. Podľa riaditeľky občianskeho združenia Vagus nie je okrádanie ľudí bez domova ničím výnimočným.

"Často sa kradnú občianske preukazy, oblečenie, aj to máličko, čo majú, tak sa nájdu ľudia, ktorí im to ukradnú. Tie dôvody môžu byť rôzne, môžu to byť tiež ľudia bez domova, ľudia na pokraji chudoby, alebo majú rôzne závislosti a nevedia sa dostať inak k tým veciam a financiám," priblížila Alexandra Kárová, výkonná riaditeľka OZ Vagus. 

Nie je vylúčené, že tento typ kriminality bude narastať. Keďže energetická kríza je za dverami, momentálne je ohrozený aj výdaj obedov v ich dennom centre. "Snažíme sa o tom hovoriť aj so samosprávou, aj s mestskými časťami, s ministerstvom práce a apelujeme na to, aby napríklad príspevok na bývanie bol významne navýšený, pretože v tej sume, v ktorej je momentálne, je absolútne nedostatočný a nikomu nepomôže," uzavrela Kárová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy