Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Tragédia na železničnej trati: Muž vošiel do koľajiska tesne pred vlakom
Zdielať na

Tragédia na železničnej trati: Muž vošiel do koľajiska tesne pred vlakom

SLIAČ / Muž vošiel do koľajiska a napriek snahe rušňovodiča zrážku s rýchlikom neprežil. Tragická udalosť na niekoľko hodín prerušila v nedeľu, 28. augusta, železničnú dopravu v kúpeľnom meste Sliač.

Podľa informácií z miesta nehody, muž vošiel na trať tesne pred vlakom. "Krátko pred piatou popoludní bola na trase Zvolen - Sliač kúpele zrazená osoba, ktorá sa neoprávnene pohybovala v koľajisku," uviedla Ria Feik Achbergerová, hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky. Rušňovodič už prakticky nemohol nič urobiť. Pre krátku vzdialenosť sa rozbehnutý rýchlik zastaviť nepodarilo. Muž akoby čakal na prichádzajúci vlak a potom skočil na koľajnice.

Dopravu prerušili na viac ako tri hodiny

Cestujúci sa už týmto rýchlikom ďalej nedostali. "Nehoda spôsobila meškanie 5 vlakov do 106 minút, odrieknuté vlaky boli nahradené autobusmi," informuje Achbergerová. V prípade tragickej nehody pri Sliači ešte polícia totožnosť obete nepozná. Pri tele našli viacero rôznych dokladov. Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie.

V priebehu siedmych dní je to druhé nešťastie na železnici v Banskobystrickom kraji. 500 metrov od stanice v Banskej Bystrici zachytil pred týždňom rýchlik dvoch mužov. Doplatili na to, že v tme kráčali po koľajniciach popri Urpíne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy