Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Psičkári pozor: Štekajúce psy spoza plotov ohrozuje dvojica mužov. Strieka na nich neznámu látku
Zdielať na

Psičkári pozor: Štekajúce psy spoza plotov ohrozuje dvojica mužov. Strieka na nich neznámu látku

DUNAJSKÁ STREDA / Dvojica mužov striekala neznámu látku na psov vo dvoroch rodinných domov. V Dunajskej Strede to za posledný týždeň oznámili viacerí občania. Psy kňučali a dokonca aj deťom, ktoré šli svojich psov upokojiť, prišlo z látky nevoľno.

Psi komunikujúce štekotom spoza plotov rodinných domov v Dunajskej Strede ohrozuje dvojica mužov. Strieka na nich neznámu látku. "Bolo viac prípadov, kedy psy prišli k oploteniu, začali štekať na týchto ľudí a títo ich postriekali zatiaľ neznámym sprejom, nejakým koncentrátom," vysvetlil náčelník mestskej polície v Dunajskej Strede, Tibor Csiba.

Mužov zachytili priemyselné kamery

V momente, keď k oploteniu domu pribehol pes, jeden z mužov na neho niečo nastriekal. Vzápätí pes kňučiac skončil na zemi. Záznamy z kamier zverejnili majitelia domov aj na sociálnych sieťach. Dôvodom bolo zistenie totožnosti týchto mužov, ktorí takto zvieratá ranili, zrejme len pod rúškom zvrátenej zábavky. Ani jeden z postriekaných psov ich nijako neohrozoval. "A boli aj prípady také, že došli deti k týmto psom, pohladkali psov, dotkli sa tváre a kýchali, plakali, bolo im zle tiež," dodal Tibor Csiba. "Odbor kriminálnej polície v DS prijal trestné oznámenie súvisiace s útokom na psov vo dvore rodinného domu. Policajti začali vo veci vykonávať prvotné úkony, potrebné na zistenie páchateľa daného skutku," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ v Trnave, Zlatica Antalová. "Na prípade pracuje aj štátna polícia, aj moji ľudia na tom robili a podarilo sa ustáliť týchto ľudí, zatiaľ je prípad v štádiu preverovania," dodal Tibor Csiba.

Čo presne muž nastriekal na psov, zatiaľ nie je zrejmé. "Mohol to byť nejaký slzotvorný plyn, ale ja si myslím, že niečo silnejšie. Lebo už sa stalo počas služby, že sa postriekal pes a nereagoval takýmto spôsobom," skonštatoval Tibor Csiba. To, či ide o týranie zvierat, alebo len o priestupok, bude známe až po ukončení vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy