Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Cestná kontrola, ktorá sa zmenila na drámu: Vodič dodávky sa dal na útek, tlačilo sa v nej 28 migrantov
Zdielať na

Cestná kontrola, ktorá sa zmenila na drámu: Vodič dodávky sa dal na útek, tlačilo sa v nej 28 migrantov

ŠTÚROVO (OKR. NOVÉ ZÁMKY) / Unikajúca dodávka, unikajúci vodič a 28 ilegálnych migrantov. 39-ročný Sýrčan sa rozhodol cez hraničný priechod v Štúrove previezť v nákladnom priestore živý kontraband z tretích krajín. Pozorní policajti ale všetkých zadržali.

Krátko popoludní na hraničnom moste v Štúrove chceli policajti zastaviť dodávku s maďarskými evidenčnými číslami. Vodič ale pridal plyn. Okrem toho, že nezastavením porušil predpisy, súčasne vzbudil pozornosť policajtov. V uličkách Štúrova sa mu nepodarilo ukryť, preto s policajtmi v pätách smeroval von z mesta. Vodič dodávky to nakoniec na štúrovskej výpadovke, smerom na Nové Zámky, vzdal. Auto odstavil, vyskočil z neho a preskočiac ostnatý plot sa snažil policajtom ujsť po vlastných.

V nákladnej časti dodávky boli ľudia, konkrétne 28 mužov, ktorí cez most Márie Valérie prekročili naše hranice nelegálne. Vodič v bielom tričku a teplákoch sa síce snažil hľadať úkryt v záhradách a nakoniec aj v jednej zo starých budov, polícii ale neušiel. Po tom, ako ho zadržali, bol agresívny, preto museli použiť donucovacie prostriedky. "Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii, Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru, obvinil 39-ročného vodiča zo spáchania trestného činu prevádzačstva," vysvetlila hovorkyňa PP SR, Denis Bárdyová.

Počty nelegálnych migrantov pribúdajú

Počet nelegálnych migrantov, ktorí prechádzajú hranicami troch okresov Nitrianskeho kraja, neustále pribúda. Policajti týždenne zachytia viac ako 50 ľudí z tretích krajín, zväčša zo Sýrie, Maroka, Palestíny a Tunisu. Cez našu krajinu sa chcú ilegálne dostať do západných štátov. V prípade Sýrčana spoza volantu dodávky odstavenej v Štúrove, vyšetrovateľ navrhol väzobné stíhanie. "Po dokázaní viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov," dodala Denisa Bárdyová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy