Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na križovatke nedal prednosť policajtom. Tí nakoniec zistili, že na traktore jazdí pod vplyvom alkoholu
Zdielať na

Na križovatke nedal prednosť policajtom. Tí nakoniec zistili, že na traktore jazdí pod vplyvom alkoholu

TRENČÍN / Trenčianski policajti priviezli na okresný súd 60-ročného Milana z Hornej Súče. Je ďalším, ktorého pristihli za volantom pod vplyvom alkoholu. V jeho prípade to nebolo prvýkrát. Navyše jazdil traktorom bez súhlasu majiteľa.

Jazdil bez vodičského oprávnenia, pod vplyvom alkoholu a navyše na cudzom vozidle. 60-ročného Milana z malej dediny pri Trenčíne len nedávno pristihli opitého za volantom, no on sa zjavne nepoučil. Milan jazdil na družstevnom traktore, pričom z hlavnej cesty odbočil vľavo, no nedal prednosť v jazde protiidúcemu autu. Na jeho smolu to boli práve policajti. Tí ho zastavili a skontrolovali. "60-ročný vodič policajtom vodičský preukaz nepredložil, nakoľko ho má zadržaný. Navyše, následná dychová skúška mala pozitívny výsledok, keď vodič nafúkal hodnotu 2,42 promile alkoholu," opísala hovorkyňa KR PZ v Trenčíne, Katarína Kuzmová,

Bolo pritom len desať hodín dopoludnia. Aby toho nebolo málo, policajti zistili, že vodič jazdil na traktore neoprávnene. Milan si ho mal požičať z dvora miestneho družstva, napriek zákazu zamestnávateľa. "Vodiča sme obvinili z dvoch trestných činov, neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla, taktiež aj ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," dodala Katarína Kuzmová.

Muž putoval do cely policajného zaistenia

Po vytriezvení ho eskortovali na Okresný sud v Trenčíne. "Za tieto prečiny súd obvinenému uložil trest odňatia slobody vo výmere tri mesiace, ktorý je trestom podmienečne odloženým na skúšobnú dobu jeden rok. Obvinený súd uložil aj trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá každého druhu, na obdobie 18 mesiacov," vyjadril sa hovorca Krajského súdu v Trenčíne, Roman Tarabus. Voči trestnému rozkazu sa obvinený neodvolal a ten je tak právoplatný. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy