Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rodina sa do seba pustila nožmi, sekerkou aj poriskami. Jednému z troch zranených sekli do hlavy mačetou
Zdielať na

Rodina sa do seba pustila nožmi, sekerkou aj poriskami. Jednému z troch zranených sekli do hlavy mačetou

VEĽKÉ DRAVCE / Žena štábu TV JOJ so slzami v očiach rozprávala, ako jej syna brutálne napadol vlastný ujo a dvaja bratranci. Muži ublížili aj jej ďalšiemu synovi a zaťovi. Ku krvavej bitke došlo v strede obce.

 Traja páchatelia prišli ku rodinnému domu v strede dediny vyzbrojení nožom, dreveným poriskom a jeden z nich mal v rukách dokonca aj mačetu. Zoltána a jeho švagra vyzývali, aby vyšli von. Nenapadlo im, že by zbrane mohli použiť, na ulicu preto vyšli. Jeden sa snažil upokojiť situáciu, no hneď dostal dreveným porisko po ruke. Zoltána dobili ešte viac. Poriskom ho jeden udrel do brucha a keď spadol, ďalej ho bil po hlave. Ďalší ho mačetou porezal na hlave, tretí ho bodol do brucha a hrudníka. 

"Krvácal aj z nosa, aj z uší, aj z celej tváre. Ani nevidel, lebo všade bola krv," povedal brat napadnutého Zoltána. Na miesto krvavej drámy vtedy dorazil aj Július, ktorý chcel pomôcť zranenému bratovi. Napadli však aj jeho. "Chcel som dať prvú pomoc. Dal som tam ruku hneď, lebo veľmi krvácal. A potom z ničoho nič, tiež ma napadli odzadu. Ale nevidel som, kto ma udrel a ani za čo," dodáva brat napadnutého Zoltána. 

Úderu mačetou sa našťastie vyhol. To už na miesto smerovali policajti a záchranári. Agresori z miesta zmizli. Policajti ich ale všetkých troch zadržali a obvinili. "Vyšetrovateľ obvinil troch mužov zo zločinu ublíženia na zdraví a z výtržníctva v spolupáchateľstve. Za tento zločin, ktorého sa dopustili, im hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov," informuje policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Mimo kamery viacerí obyvatelia povedali, že ide o veľmi problémovú rodinu. Otec so synmi sú už vo väzbe.

32-ročný Zoltán je ešte stále hospitalizovaný v  nemocnici. Podľa rodiny je jeho zdravotný stav vážny. Mal by však byť mimo ohrozenia života. Jeho mama nechápe, prečo muži takto brutálne zaútočili na vlastnú rodinu. Doteraz vraj vychádzali spolu dobre. Tento týždeň mali medzi sebou menší konflikt. Zúfalá žena si neželá nič iné, len aby sa jej syn uzdravil a aby boli páchatelia spravodlivo potrestaní. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy