Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Muž, ktorého zastavili až dva výstrely z policajnej zbrane, nepôjde sedieť
Zdielať na

Muž, ktorého zastavili až dva výstrely z policajnej zbrane, nepôjde sedieť

KOŠICE / Na výzvy policajtov nereagoval, jedného sa dokonca pokúsil prejsť autom a zranil mu nohu. Aby páchateľa zastavili, padli dva výstrely zo služobnej zbrane. Po doručení znaleckých posudkov sa zistilo, že do väzenia nepôjde.

Muža si na pumpe ešte vlani v marci všimli policajti, ktorí ho išli upozorniť, že vošiel na čerpaciu stanicu bez rúška. Ten nereagoval na výzvy, pričom narazil do jedného z policajtov. Potom sa dal na útek a tak sa rozpútala policajná naháňačka.

Incident vyvrcholil na križovatke pri košickom amfiteátri, kde sa policajtom po pár metroch podarilo muža zastaviť. Páchateľovi museli prestreliť pneumatiky.

Aj tu sa snažil agresívny muž utiecť a vytrhnúť sa policajtom, pričom do nich viac krát kopol. Policajti muža okamžite zadržali a obvinili zo zločinu útoku na verejného činiteľa.

Aj napriek tomu, čoho sa dopustil, muž nikdy odsúdený nebude.

"Vzhľadom na výsledky vyšetrovania a osobu páchateľa vznikla pochybnosť o duševnej spôsobilosti obvineného," vysvetľuje Jana Mesárová, hovorkyňa KR PZ Košice.

Do vyšetrovania tak museli pribrať znalca z odboru psychiatrie.

"Z doručeného znaleckého posudku vyplynulo, že obvinený bol v čase spáchania skutku nepríčetný," dodáva Jana Mesárová.

Keďže muž má podozrenie na ťažkú psychickú poruchu, ktorá si vyžaduje niekoľkotýždňovú ústavnú liečbu, vyšetrovať ho nemôžu a tak do väzenia nepôjde.

"Obvinený bol po spáchaní skutku prepustený po predchádzajúcom súhlase službukonajúceho prokurátora Okresnej prokuratúry Košice I zo zadržania a zároveň hospitalizovaný na klinike Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach," povedal Peter Koromház z Krajskej prokuratúry v Košiciach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy