Jasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Vodička dostala šmyk na 13 rokov starých pneumatikách. Zomrela po čelnej zrážke s iným autom
Zdielať na

Vodička dostala šmyk na 13 rokov starých pneumatikách. Zomrela po čelnej zrážke s iným autom

STARÁ TURÁ / Život 61-ročnej vodičky vyhasol po čelnej zrážke s iným autom. Podľa znalca bola príčinou nielen rýchlosť nebohej ženy, ale najmä nekvalitné pneumatiky, na ktorých jazdila. Tie vyrobili v roku 2009, teda pred trinástimi rokmi.

"Toto je prípad, kedy úradovala čierna dáma rýchlosť v kombinácii s nevhodnými pneumatikami. Vodička jazdila na aute s odvetranými zimnými pneumatikami," hovorí Marko Pribula, znalec z odboru Cestná doprava.

Cesta bola mokrá a vodička stratila nad autom, s 13 rokov starými pneumatikami, kontrolu. "V pravotočivej zákrute dostala šmyk, prešla do protismeru, kde v tom čase jazdilo auto," informuje Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. "Snažila sa vyrovnať šmyk, už to nedokázala a čelne sa zrazila s autom v protismere. Vozidlo prevrátilo na strechu, kde sa zastavilo na poraste vedľa cesty," hovorí Pribula. 

Vodička Škody Fabia zostala zakliesnená v aute, von ju museli vystrihovať hasiči. "Vyslobodzovanie osoby komplikovalo to, že auto bolo na streche," uviedol Martin Jarábek, veliteľ zásahu HaZZ Myjava."61-ročná vodička utrpela zranenia nezlučiteľné so životom," hovorí Kuzmová.

Žena sa vracala domov, do cieľa to mala iba pár kilometrov. Cesta medzi obcou Hrašné a Starou Turou bola uzavretá takmer štyri hodiny. "Vyzývam vodičov, nejazdite na zimných pneumatikách v lete," dodal Pribula. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy