Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Výbuch fľaše s plynom zranil troch ľudí. S popáleninami skončili v nemocnici
Zdielať na

Výbuch fľaše s plynom zranil troch ľudí. S popáleninami skončili v nemocnici

BRATISLAVA / Na jednej z ulíc v bratislavskej Vrakuni museli zasahovať všetky záchranné zložky. Podľa prvotných informácií mala v jednom z rodinných domov vybuchnúť plynová fľaša. Pri nešťastí sa zranili traja muži, ktorých museli transportovať do nemocnice.

Hasiči dostali prvotné hlásenie krátko po dvanástej hodine. Vo dvore jedného z rodinných domov mala explodovať plynová fľaša. Čo sa ale naozaj stalo zistili až neskôr. Na mieste zasahovali viaceré policajné hliadky, hasiči aj záchranári. Do nemocnice previezli troch zranených. Trojicu mužov s popáleninami najprv záchranári ošetrili na mieste. Krátko po  príchode štábu TV JOJ ich už na nosidlách pri vedomí a s obviazanými ranami vynášali von. Zasahovať museli dve záchranky a tiež dve posádky hasičov.

"Na mieste udalosti boli ošetrení traja ranení, ktorí utrpeli popáleniny prvého, druhého a tretieho stupňa," vysvetlila Darina Schreková, hovorkyňa ZZS v Bratislave. "Po ošetrení jednu zo zranených osôb previezol sanitný automobil hasičskej záchrannej služby na centrálny príjem jednej z bratislavských nemocníc," popísal Štefan Koči, hovorca KR HaZZ v Bratislave.

Všetky tri záchranky okamžite smerovali na kliniku popálenín do ružinovskej nemocnice. O niekoľko minút už prišiel na miesto aj zisťovateľ príčin požiarov. "Hasiči následne vykonali na mieste udalosti monitoring a nemuseli použiť žiadne hasiace prostriedky," dodal Koči. Krátko pred nešťastím mal jeden z mužov manipulovať s plynovou fľašou. Stať sa tak malo pri výmene tlakových nádob. Podľa zistení TV JOJ ju potreboval zapojiť na spotrebič v prístavbe rodinného domu. Podľa polície ale mal pri nesprávnej manipulácii unikať plyn. Fľaša mala padnúť na zem. Následne zaiskrila a plyn sa vznietil. "Predmetná udalosť je v štádiu vyšetrovania," vysvetlila Silvia Šimková z KR PZ v Bratislave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy