Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zadržali dodávku s utečencami zo Sýrie. Prevádzač sa snažil schovať za stĺp
Zdielať na

Zadržali dodávku s utečencami zo Sýrie. Prevádzač sa snažil schovať za stĺp

OKR. DUNAJSKÁ STREDA / Medzi Dolným Barom a Dolným Štálom po polnoci zastavila hliadka Finančnej správy SR podozrivú dodávku. V momente ako prevádzač zaregistroval majáky, strhol riadenie do poľa a po niekoľkých metroch vyskočil z auta. Pred hliadkou sa snažil schovať za stĺpom elektrického vedenia v neďalekom lesíku. V aute viezol 14 utečencov zo Sýrie.

Podľa informácií TV JOJ išlo o 20-ročného vodiča z Moldavska. Dodávka mala maďarské evidenčné číslo. "Príslušníci finančnej správy z Colného úradu Trnava privolali políciu a nájdené osoby jej odovzdali. Za posledné dva mesiace ide už o tretí prípad zistenia nelegálnych migrantov trnavskými príslušníkmi finančnej správy," uviedla Iveta Zlochová, hovorkyňa CÚ Trnava.

Miesto bolo zabezpečené do skorých ranných hodín. "Prípad prevzal vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície. Prebiehajú procesné úkony so zadržaným vodičom v súvislosti s podozrením zo spáchania trestného činu prevádzačstva," vyjadrila sa hovorkyňa PPZ Denisa Bárdyová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy