Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž zapálil auto v garáži, neskôr ho chcel uhasiť a nadýchal sa splodín. V nemocnici leží v kritickom stave
Zdielať na

Muž zapálil auto v garáži, neskôr ho chcel uhasiť a nadýchal sa splodín. V nemocnici leží v kritickom stave

POPROČ / Muž najskôr zapálil auto v garáži za domom, neskôr ho chcel uhasiť, no už bolo celé v plameňoch. Pri hasení utrpel popáleniny a nadýchal sa splodín. Hasiči pomohli mužovi v poslednej chvíli. Do nemocnice ho odvážali v kritickom stave a v umelom spánku.

Požiar vypukol v rodinnom dome v obci Poproč. Zraneného muža museli z domu vybrať hasiči. "My sme akurát z balkóna videli dym, najprv biely potom sivý a potom sme doleteli sem a už tu boli hasiči," povedala suseda.

Plamene zachvátili najskôr garáž v zadnej časti domu, v ktorej bolo zaparkované auto. Podľa informácií TV JOJ sa majiteľ už viackrát vyhrážal, že dom podpáli. "Požiar bol už v značnom štádiu, bola zahorená celá garážová časť a chytalo už aj prvé poschodie rodinného domu," informuje veliteľ zásahu Ivan Lebocký. Hasiči museli najskôr dom odpojiť od elektriny a plynu, až tak mohli začať s hasením. "Popri hasiacich prácach sme vykonavali aj prieskum s vyhľadávaním osôb a v zadnej časti rodinného domu sme našli na zemi ležať jednu nevládnu osobu," dodáva Ivan Lebocký.

Muž mal auto podpáliť a vyjsť von, neskôr sa do garáže vrátil a plamene sa snažil uhasiť hadicou, pričom sa nadýchal a odpadol na zem. Pomohli mu až hasiči. "Vzhľadom na jeho zdravotný stav ho museli uviezť do umelého spánku a do nemocnice ho previezli v kritickom stave," povedala Alena Krčová z Operačného strediska záchrannej a zdravotnej služby. V dome sa nachádzala aj manželka popáleného muža, tá našťastie stihla pred plameňmi utiecť. Oheň poškodil auto, dvere, časť omietky a celý dom je zadymený. Škodu hasiči odhadli na 15-tisíc eur. Keďže muž spôsobil požiar sám, polícia sa prípadom nezaoberá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy