Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Tĺčikom na mäso jej dolámal kosti. Agresiu manžela žena trpela niekoľko rokov, až kým nezasiahli deti
Zdielať na

Tĺčikom na mäso jej dolámal kosti. Agresiu manžela žena trpela niekoľko rokov, až kým nezasiahli deti

HORNÝ ZEMPLÍN / Kričal, že má pre ňu vykopaný hrob a že ju nikto nenájde. Agresiu zo strany manžela žena zo Zemplína trpela niekoľko rokov, až kým nezasiahli deti. Do redakcie TV JOJ sa ozval syn s tým, že otca majú z väzby prepustiť na slobodu.

"Stále sa mi vyhrážal smrťou, že má pre mňa vykopaný hrob, že ma zahrabe tak, že ma nikto nenájde. A to sa dialo opakovane," priznala poškodená žena. Pred dospelými deťmi mama svoje trápenie zakrývala. Nechcela ich sužovať. Dlhoročné trápenie sa vyhrotilo začiatkom roka. Podľa poškodenej jej mal manžel lanom priväzovať končatiny či kovovou reťazou krk. "Mala zmodretý krk a líce, povedala mi, že je to chemická reakcia na mastičku. Keď sme to riešili s mamou, tak otec začal viac vystrájať a viac jej ubližovať. Fyzicky a psychicky ju týral a sexuálne zneužíval," informuje syn Ján.

Od marca je muž za mrežami vyšetrovacej väzby. Policajti ho najskôr obvinili z trestného činu týrania blízkej a zverenej osoby. "Mama desať rokov trpela sexuálne zneužívanie, priväzovanie a zlomil jej končatiny s tĺčikom na mäso. Vyhrážal sa jej aj so zbraňou," dodáva syn Ján. Prokurátorka muža obžalovala z piatich skutkov. Ide o sexuálne násilie, vydieranie, ublíženie na zdraví, nebezpečné vyhrážanie aj nebezpečné prenasledovanie.

Obžalovaný chcel monitorovací náramok

Syn tvrdí, že otec sa chce spoza mreží dostať na monitorovací náramok. Na súd prišiel dobre naladený. Pri otázke, či sa cíti vinný, iba pokýval malíčkom. Sudca ho ale napokon nechal vo väzbe a to pre obavu, že by v trestnej činnosti mohol pokračovať. "Mama je psychicky stále na dne. Celý čas a aj teraz chodí ku psychologičke," dodal na záver syn Ján.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy