Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Čelná zrážka taxikára pod vplyvom alkoholu. Po nehode to nevyzeralo na vážne zranenia, no muž v nemocnici zomrel
Zdielať na

Čelná zrážka taxikára pod vplyvom alkoholu. Po nehode to nevyzeralo na vážne zranenia, no muž v nemocnici zomrel

POPRAD / Nehoda s tragickým koncom sa stala na sídlisku Juh v Poprade. 54-ročný taxikár si sadol za volant pod vplyvom alkoholu. Jeho nebezpečnú jazdu, počas ktorej narazil celkovo až do štyroch áut, zastavil čelný náraz. Po zrážke bol pri vedomí a dokonca komunikoval, v nemocnici však nakoniec vnútorným zraneniam podľahol.

Taxikár riskoval na frekventovanej ceste vedúcej cez sídlisko, na ktorom sa pohybuje veľa ľudí. "Po našom príchode vodič aj druhý vodič boli mimo vozidla," povedal veliteľ zásahu OR HaZZ Poprad Marek Vnenčák. Neskôr vyšlo najavo, že záchranári ošetrili ešte jedného muža. To bol už len záver nepochopiteľnej jazdy taxikára. 

Príbeh začal ale ešte skôr - na malej kruhovej križovatke. Podľa polícia a svedkov, taxikár vychádzal z bočnej cesty, chcel odbočiť doprava ale netrafil správny jazdný pruh. Dostal sa do protismeru, kde narazil do protiidúceho auta. Taxikár po zrážke pridal plyn. "Vodič taxíka vyštartoval, zničil značku a ďalej sa čelne zrazil," uviedol svedok nehody. "Opäť prešiel do protismeru a narazil do ďalšieho auta," povedal hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobanik. To odhodilo do zaparkovaného auta a náraz sa posunul do ďalšieho vozidla. Taxikár bol po zrážke pri vedomí a podrobil sa dychovej skúške. "Vodič nafúkal skoro dve promile alkoholu," uviedol Džobanik. 

O pár hodín nabrala nehoda tragický rozmer. 54-ročný taxikár už neobjasní, prečo sa rozhodol takto riskovať. "Vodič taxíka bol prevezený na ošetrenie do nemocnice, kde mu zistili ďalšie zranenia a následne hospitalizovaný. Muž v noci na následky zranení zomrel," povedal Džobanik. Ďalší dvaja ošetrení muži sa zranili len ľahko. V taxíku sa viezol vodič sám. Policajti viac ako dve hodiny dokumentovali obe miesta nehody. Začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Keďže taxikár zraneniam podľahol, polícia stíhania pravdepodobne zastaví. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy