Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
V drogovej kauze Herodes podali obžalobu, hrozia vysoké tresty
Zdielať na

V drogovej kauze Herodes podali obžalobu, hrozia vysoké tresty

SEREĎ / Ďalšia drogová vetva sa postaví pred súd. Ľudí, ktorých zadržali pri raziách s krycím názvom Herodes, obžalovali. Skupina mala predávať hlavne heroín a obžalovaným hrozia mimoriadne vysoké tresty.

Drogy, peniaze, zlato, luxusné auto či telefóny. Toto všetko zhabali elitní policajti 9. februára údajnému drogovému gangu zo Serede. NAKA vtedy zaklopala aj na dvere sociálnych bytov na Cukrovarskej ulici. Počas akcie Herodes kukláči prehľadali viacero nehnuteľností a zadržali piatich ľudí. Pri výkone štyroch domových prehliadok policajti zaistili okrem drog aj zlato a finančnú hotovosť, u ktorej je podozrenie, že je výnosom z trestnej činnosti.

Na slobodu sa tak skoro nedostanú

Vyšetrovateľ obvinil piatich zadržaných zo závažnej drogovej trestnej činnosti. Skupina mala pôsobiť hlavne v Trnavskom kraji a predávať mali heroín a metamfetamín. "Prokurátor Krajskej prokuratúry Trnava podal dňa 8. augusta obžalobu na päť osôb, z nich jedna je už vo väzbe. V danom prípade ide o organizovanú skupinu páchateľov trestnej činnosti neoprávneného nakladania s omamnými a psychotropnými látkami," vyjadril sa hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan.

Seredčania sa tak pred súd postavia pravdepodobne už v najbližších mesiacoch a hrozia im vysoké tresty. Za mrežami môžu stráviť až 25 rokov. Okrem toho môžu prísť aj o svoje majetky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy