Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Aj cesta zo záchoda môže byť nebezpečná. Opitú mladú ženu zrazilo auto
Zdielať na

Aj cesta zo záchoda môže byť nebezpečná. Opitú mladú ženu zrazilo auto

RICHNAVA / Cestou z toalety zachytilo mladú ženu auto. K nehode došlo na hlavnej ceste pri richnavskej osade, zrazila ju vodička, ktorá sa jej už nedokázala vyhnúť. Na miesto ihneď smerovalo viacero policajných hliadok, dôvodom boli obavy o život osoby za volantom.

Podľa miestnych Lucia išla popri ceste z lesíka. Kam mala po toalete mladá žena namierené, nevedno. Naspäť domov sa už nevrátila. "Išla tu na záchod, my tam chodíme, lebo nemáme pri dome. Ako išla po kraji, ona ju zrazila. Ostala na zemi, už ležala," prezentovala svoj pohľad na situáciu matka zrazenej ženy Anna Klempárová. K zrážke však došlo v jazdnom pruhu, vodička Citroenu išla smerom od Jakloviec do Krompách.

"Do jazdnej dráhy jej náhle vbehla 26-ročná miestna žena, ktorá na vozovku vstúpila bez toho, aby sa dostatočne presvedčila, či tak môže urobiť bez hroziaceho nebezpečenstva. Vodička sa chodkyni nedokázala vyhnúť a narazila do nej prednou časťou vozidla," uviedla veci na pravú mieru košická policajná hovorykňa Lenka Ivanová. Ženu po náraze odhodilo pár metrov od miesta zrážky. Záchranári ju po ošetrení vzali do nemocnice. "Zle je na tom, má rozbitú hlavu. Či prežije, či neprežije, to neviem," so strachom konštatovala Klempárová.

Vec sa má ale znova raz trochu inak. K tragickej ujme na zdraví nedošlo, navyše na povrch vysvitla vyšla ešte jedna skutočnosť. "Podľa predbežného vyjadrenia lekárov utrpela iba ľahké zranenia. V nemocnici bola zároveň podrobená aj dychovej skúške, ktorá potvrdila prítomnosť alkoholu v jej dychu v množstve 2,31 promile," prezradila Ivanová. Do vyšetrovania tejto nehody zapojili aj súdneho znalca. Ten okrem iného skúmal aj stopy, ktoré sa nachádzali na vozidle. Vodička pod vplyvom alkoholu nebola, mieru zavinenia vyšetrujú spišskonovoveskí policajti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy