Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Traja Medzilaborčania dobili 13-ročného Afganca z detského domova. Pred súd sa nepostavili prvýkrát
Zdielať na

Traja Medzilaborčania dobili 13-ročného Afganca z detského domova. Pred súd sa nepostavili prvýkrát

MEDZILABORCE / Kopali ho, udierali päsťami do hlavy a brutálnu bitku si navyše nakrúcali na mobil. Obeťou troch páchateľov v Medzilaborciach sa stal 13-ročný chlapec z Afganistanu, ktorý skončil so zlomeným nosom. Všetci traja agresori majú za sebou bohatú kriminálnu minulosť a vo štvrtok, 11.8., sa znova postavili pred súd.

Mladý Afganec bol v meste umiestnený v detskom domove. Chytili ho za bundu a opakovanie pýtali peniaze. Dostal niekoľko rán do hlavy a snažil sa ujsť. "Medzilaborčania ho ale dobehli, zvalili na zem a opakovane ho udierali a kopali. Maloletému bola odcudzená finančná hotovosť vo výške 50 eur," uviedla prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Chlapec skončil so zlomeným nosom a potreboval odbornú pomoc. "Začala s ním pracovať naša psychologička za asistencie tlmočníka, lebo ešte neovládal slovenčinu a po anglicky rozprával veľmi slabo," povedal riaditeľ Centra pre deti a rodiny Medzilaborce Vladislav Fejo. Všetci traja páchatelia urobili vyhlásenie o vine, čo bolo považované za poľahčujúcu okolnosť.

Dvoch na súd priviezli spoza múrov väzby, tretí je vo výkone trestu za zločin krádeže. Ku skutku sa priznali a oľutovali ho. Súd ale bral do úvahy aj ich bohatú kriminálnu minulosť, uznal ich za vinných. Dvojica dostala za lúpež zhodný trest. "Za to sa odsudzujú na trest odňatia slobody na 3 roky a 8 mesiacov," znel rozsudok samosudcu Vladimíra Vargu. Tretí obžalovaný inkasoval o dva mesiace viac. Obžalovaní boli síce s rozsudkom spokojní, no prokurátorka si nechala lehotu na prípadné podanie opravného prostriedku. Verdikt teda zatiaľ právoplatný nie je.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy