Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Tragická udalosť: Opitý vodič zrazil iba trojročnú Vanesku. Dievčatko je v kritickom stave
Zdielať na

Tragická udalosť: Opitý vodič zrazil iba trojročnú Vanesku. Dievčatko je v kritickom stave

DLHÁ NAD ORAVOU / Opitý 65-ročný vodič zrazil trojročnú Vanesku priamo v Dlhej nad Oravou. Jej mamu auto zachytilo bočným zrkadlom, ale dievčatko, ktoré išlo na bicykli, je v kritickom stave. Nehoda sa odohrala na ceste III. triedy.

"Kúsok od domu na pravej strane krajnice ich zachytil opitý šofér," hovorí stará mama Vanesky. Náraz bol taký silný, že Vanesku odhodilo približne 15 metrov.

Nik netuší, prečo 65-ročný vodič sadol podgurážený za volant a na aute išiel dedinou. "Došlo z  doposiaľ presne nezistených príčin k stretu vozidla a maloletej cyklistky, prechádzajúcej v tom istom smere," potvrdila Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Nehoda sa stala len 20 metrov od ich domu. Z domov vybehli susedia a volali zdravotníkov. "Nevesta ju rýchlo zobrala, dala na krajnicu, dala umelé dýchanie - lebo prestala dýchať," opisuje udalosti stará mama Vanesky. "Vodič motorového vozidla sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,97 mg/l (2,02 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu," uviedla Kremeňová.

S ťažkými zraneniami Vanesku previezli do martinskej nemocnice. Stará mama Vanesky priblížila, že je na áre v umelom spánku, pretože mala krvácanie do mozgu. "Vodičovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz. V súvislosti s touto udalosťou už 65-ročný vodič čelí obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," vyhlásila Kremeňová.

Šofér on prípade nechcel hovoriť, vyjadril sa len jeho syn. "Vzniknutá situácia nás veľmi mrzí, za Vanesku sa modlí celá rodina a veríme, že sa z toho dostane, oco je dobrý človek, je nám to veľmi ľúto," vyjadril sa syn vodiča.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy