Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po zrážke motorkára s autom vyhasol život 39-ročného muža
Zdielať na

Po zrážke motorkára s autom vyhasol život 39-ročného muža

BRATISLAVA / Počuli silný hukot motorky a za pár sekúnd obrovskú ranu. Po zrážke motorkára s autom vyhasol život 39-ročného Dušana. Zranená skončila aj posádka z auta. Tragédia sa stala 9. augusta podvečer na výjazde z Bratislavy do Rovinky.

"Tá rýchlosť tam bola, to bol dosť brutálny zvuk, taký, že sme sa na dvore nepočuli. To bolo strašná rana. Toto nemal šancu prežiť," hovorí žena, ktorá býva len pár metrov od miesta tragédie. Keď započula ranu vyšla sa von na ulicu pozrieť, čo sa stalo. Uvidela už len zdemolovanú motorku s autom a ležiaceho muža, ktorého jeden z okoloidúcich oživoval. Do pár minút tam boli záchranári. "V resuscitácií pokračovali aj vyslaní záchranári. Žiaľ, mužovi už nedokázali pomôcť," vyjadrila sa hovorkyňa OS ZZS, Alena Krčová.

Zranená skončila aj posádka zo žltej Fabie. Záchranári ich ošetrili na mieste a previezli do Ružinovskej nemocnice. "Ona bola s tým chalanom v aute. Krvácala a triasli sa jej ruky," dodala svedkyňa. 39-ročný Dušan išiel na motorke po hlavnej ceste smerom do Rovinky. Podľa viacerých svedkov išiel veľmi rýchlo. Z bočnej cesty vychádzala Fabia a v plnej rýchlosti do nej narazil. Auto odhodilo krížom cez pruh. Črepy po nehode skončili ešte aj na chodníku, ktorý je asi 15 metrov od cesty. Nebohý mal počas jazdy na sebe iba tričko, krátke nohavice a prilbu.

"Vodič motorového vozidla značky Škoda Fabia bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Celková škoda, ktorá bola spôsobená bola vyčíslená na približne 6 000 eur," vyjadril sa Michal Szeiff, hovorca KR PZ v Bratislave. Na mieste bol do noci aj znalec z Odboru dopravy a policajný vyšetrovateľ. Kompetentní teraz budú musieť zistiť, ako presne sa nehoda stala a kto bol na vine. "Pričom v tejto súvislosti bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. Presné príčiny ako aj okolnosti, za akých k tejto dopravnej nehode došlo, sú v súčasnej dobe v štádiu vyšetrovania," dodal Michal Szeiff. Podľa miestnych je táto cesta prekliata. "Tam cez ten prechod išiel že vraj cintorín. Tam už bolo toľko mŕtvych, že už len ja som bola možno pri 10-tich z nich," skonštatovala svedkyňa nehody. Vo večerných hodinách prišla na miesto aj odťahová služba ministerstva vnútra. Auto aj motorku naložili a odviezli na expertízu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy