Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Medveď vystrašil lesných robotníkov. Pustili naštartované motorové píly a utiekli
Zdielať na

Medveď vystrašil lesných robotníkov. Pustili naštartované motorové píly a utiekli

PREŠOV / V prešovských mestských lesoch sa potuluje medveď, tentoraz najväčšia európska šelma vystrašila partiu robotníkov. Tí sa tak rozutekali, že v lese nechali pohodené naštartované píly. Miestny hospodár návštevníkom odporúča, aby boli obozretní.

Partia chlapov sa nestačila čudovať. Medveď k nim prišiel práve v čase, keď mali zapnuté motorové píly. Podľa svedkov mal asi meter do výšky a dĺžka presahovala až 120 centimetrov. Na danom mieste už nie je veľký turistický ruch, zviera zrazu zbadali asi 20 metrov pred nimi. Píly pridali na plný plyn aby ho odplašili, no dvihlo sa na zadné. Keď dopadlo na zem a začalo hrabať prednou labou, dali sa na útek.

Správanie šelmy prekvapilo aj miestneho lesného hospodára. Už skôr si všimol dodriapané stromy blízko miesta, kde sa medveď stretol s robotníkmi. Zvyknú si vraj takto značkovať svoje teritórium. Či sú jeho dielom nevedel na isto povedať, no zvláštne odvážne správanie zvieraťa môže mať podľa neho jedno vysvetlenie. "Podľa toho, čo rozprávali, je to medvedica. Správala sa agresívne a predtým počuli nejaké mrnčanie," nahlas premýšľal Mikuláš Sekerec. Znamenalo by to tak, že si šla preskúmať terén a zistiť, či je bezpečný pre jej mláďatá.

Vystrašení chlapi, ktorí sú zvyknutí na prácu v lese, utiekli smerom k autu. Do práce sa vrátili, no rešpekt majú stále. "Bojíme sa, ale musíme chodiť do roboty. Jeden bude vždy dávať pozor," uzavrel Dušan Šárovec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy