Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Cyklotúra sa skončila surovou bitkou. Muža prepadla partia miestnych pubertiakov, ukradli mu aj bicykel
Zdielať na

Cyklotúra sa skončila surovou bitkou. Muža prepadla partia miestnych pubertiakov, ukradli mu aj bicykel

BYSTRANY / Výlet 58-ročného muža na bicykli sa skončil ošetrením v nemocnici. Pri Bystranoch ho surovo zbili traja mladíci. Navyše mu ukradli bicykel. Šťastím bolo, že policajtom dlho neunikali. Aj vďaka rýchlemu zákroku má majiteľ vyše tisíceurový bicykel naspäť.

Policajti našli už len dobitého cyklistu bez bicykla

Mužovi poskytli prvú pomoc a potom sa už na základe opisu, vydali na pátranie po páchateľoch. Chlapci sa tu prechádzali. Ako nám jeden z nich prezradil, jeho kamarát mal chuť si udrieť. V tom stretli cyklistu na opustenej starej ceste. "Že potom doňho kopli. Ale syn s bicyklom nemal nič, že ho ani nemal v ruke," hovorí matka 16-ročného podozrivého, Adela Horváthová. 

Muža kopali po celom tele 

Podľa informácií od chlapcov bolo tých kopancov viacero. A smerovali na hlavu aj celé telo. Muža museli ošetriť v Krompašskej nemocnici. Obvodným policajtom zo Spišských Vlách netrvalo dlho a páchateľov rýchlo našli. Po necelej hodinke už dostávali chlapci putá na ruky "Policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru Spišské Vlachy, ktorí vďaka výbornej miestnej a osobnej znalosti krátko po čine trojicu osôb, podozrivých z tohto skutku, vypátrali a následne predviedli na útvar policajného zboru k vykonaniu potrebných úkonov," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, Jana Mésarová. 

Rodičia sa o čine dozvedeli od polície

Chlapci boli zadržaní na obvodnom oddelení. Matky sa za nich hanbia. "Som naňho nadávala, som ho bila. Čo to robí, že celý svet bude o mne vedieť, čo stvára. Je to hanba," tvrdí matka 13-ročného podozrivého, Marcela. "Spišskonovoveský vyšetrovateľ vedie trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva," uviedla Mésarová. 

Podľa trestného zákona hrozí za lúpež až 8-ročné väzenie. Matky chlapcov prosia napadnutého cyklistu o odpustenie. No zároveň dodali, že trest si chlapci zaslúžia. "Zaslúži si, lebo to má len 13 rokov a čo to stvára," hovorí matka 13-ročného podozrivého, Marcela. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy