Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Muž ukončil život pod kolesami rýchlika: V koľajisku si poskladal šaty a priložil k nim list na rozlúčku
Zdielať na

Muž ukončil život pod kolesami rýchlika: V koľajisku si poskladal šaty a priložil k nim list na rozlúčku

TRENČÍN / Tragédia sa stala v pondelok večer, 1. augusta, na železničnej trati medzi Novým Mestom nad Váhom a Trenčínom. Rýchlik, ktorý jazdí 160 kilometrovou rýchlosťou, zrazil muža. Ten sa podľa všetkého rozhodol kruto odísť zo sveta. Na mieste našli aj list na rozlúčku.

Bolo po siedmej hodine večer, keď sa do Trenčína rútil rýchlik z Bratislavy. Podľa svedkov sa v tom čase pod diaľničným mostom pohyboval muž. Ten si náhle pod koľajiskom odložil svoje veci a vybehol na trať. Následne mal rozpažiť ruky čelom k prichádzajúcemu vlaku. 

"Krátko pred pol ôsmou hodinou večer prišlo na trase Výhybňa-Nivy-Trenčín-Zlatovce k  zrazeniu a usmrteniu osoby, ktorá sa neoprávnene pohybovala v koľajisku," informovala hovorkyňa Železníc SR, Ria Feik Achbergerová. "Tak boli tu také tri baby a som sa s nim rozprával a proste muž sa postavil na koľajnice a iba roztiahol ruky a vlak ho zrazil," opísal svedok udalosti. 

Rušňovodič nemal šancu zrážke zabrániť

Vlak zastavil z plnej rýchlosti až po asi 300 metroch. "Hovorili, že išiel 160, plnou rýchlosťou, bol to rýchlik, nie osobný vlak," doplnil svedok. Muž utrpel devastačné zranenia nezlúčiteľné so životom. Na miesto síce dorazili zdravotní záchranári, no tí mu už nemali ako pomôcť. Rýchlik stál na mieste dve hodiny. Cestujúci tušili, že sa stala tragédia. "Nepovedali nič, iba, že dopravná nehoda, ale že vraj tam niekoho zrazilo," povedal jeden z cestujúcich. 

Našiel sa list na rozlúčku

Medzi osobnými vecami odloženými vedľa trate sa našli doklady, aj list na rozlúčku. Nebohým je 50-ročný muž z Trenčína. To, či sa k zúfalému činu rozhodol pod vplyvom omamných látok ukáže až nariadená pitva. "Dychová skúška na zistenie požitia alkoholu bola u rušňovodiča negatívna," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne, Katarína Kuzmová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy