Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Neznáme psy pripravili chovateľa o jelene, muflóny a srny. Jeden zaútočil aj na neho
Zdielať na

Neznáme psy pripravili chovateľa o jelene, muflóny a srny. Jeden zaútočil aj na neho

MICHALOVCE / Zúfalý chovateľ z Michaloviec uvažuje o tom, že prestane zachraňovať zvieratá. Na svojej minifarme má stovky zvierat, no za uplynulé dni ho psy pripravili o jelene, muflóny, srny aj daniele. Teraz sa snaží zistiť, komu psy patria. Jeden z nich už zaútočil aj naňho. Podľa odborníčky na trestné právo by mala konať polícia.

O zvieratá sa s láskou dennodenne stará. Pytliačiace psy prišli opakovane. Škody sú veľké. "Srnček a srna. Pár jelenej zveri. Štyri kusy danielov. Jeden muflón, dve ovce, muflón a jedno muflónča," hovorí o svojej strate Jaroslav Mihok, majiteľ minifarmy. Pán Jaroslav chová na pozemku viac ako 100 druhov zvierat. Areál má 5 rokov. Takýto problém sa stal po prvýkrát.

Psy sa podhrabali popod pletivo. Chovateľ obišiel všetky firmy v okolí, no zatiaľ majiteľa nenašiel. Areál sa snaží strážiť, no 24 hodín denne sa to nedá. Obáva sa, že prídu znova. "Zničia mi všetko, čo som si tu za roky pripravil. Mal som taký projekt, že tu budem vyučovať deti, ale aj ľudí k láske k prírode, že sa budem takto v prospech spoločnosti zameriavať," informuje Jaroslav Mihok. Michalovčan škodu odhaduje na viac ako 4-tisíc eur.

"Majiteľ, ktorému tieto psy ušli alebo ich cielene pustil, tak porušil zákon o držbe psov, ktorý hovorí, že voľne môžeme psa púšťať len na miesto, ktoré je na to vyhradené," povedal hovorca poľovnícke komory Alojz Kaššák.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy