Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Časť, kde stála čierna stavba Daniely Kralevich, je zablokovaná. Bývalá misska do prípadu zapojila aj políciu
Zdielať na

Časť, kde stála čierna stavba Daniely Kralevich, je zablokovaná. Bývalá misska do prípadu zapojila aj políciu

BRATISLAVA / Časť Zlatých Pieskov, na ktorom stála podľa mestskej časti Ružinov čierna stavba bývalej missky Daniely Kralevich, je aktuálne zablokovaná betónovými zátarasami. Tá popoludní zavolala políciu, aby prípad začala riešiť.

Parkovisko na Zlatých Pieskoch mohli využívať jeho návštevníci v rámci rekreačnej oblasti. Momentálne je však neprístupné. "Dostala som info, že sa tu ukladajú betónové kvádre s tým, že znemožňujú vjazd na môj pozemok, nášmu pozemku je zabránený vjazd štátnou inštitúciou," povedala Daniela Kralevich. 

Po dvoch hodinách od nahlásenia tohto prípadu prišla na miesto policajná hliadka. "Ide o občiansko-právny spor," uviedla hovorkyňa KR PZ Bratislava Jana Šimunková. V rámci prípadu sme oslovili aj starostu Ružinova. "Mestská časť Bratislava - Ružinov žiadne zábrany do susedstva tohto pozemku neumiestňovala. Riešil to STARZ, ktorý je správcom areálu Zlaté piesky, a nie sú umiestnené na pozemku stavebníčky, ale na pozemkoch hlavného mesta, ktoré s ním susedia," uviedla riaditeľka komunikačného odboru Ružinova Táňa Tóthová. 

Na ich linke však telefón nikto cez víkend nedvíhal a riaditeľ mal vypnutý mobil. "Miesto nie je cesta, vôbec by sa tam autami ani nemalo chodiť," povedala Tóthová. Túto informáciu nám potvrdil aj magistrát hlavného mesta. "Na severnej strane jazera sa už vyše 5 rokov nachádza dopravné značenie zákaz vjazdu pre autá. Dopravné značenie nebolo zo strany vodičov rešpektované, z toho dôvodu správca umiestnil na časť pozemku patriaci hlavnému mestu zábrany," uviedol magistrát. Priestor je dostupný už len chodcom a cyklistom. Návštevníci tak po novom môžu zaparkovať na kapacitnom parkovisku pred hlavným vstupom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy