Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na Zlatých pieskoch odstraňovali čiernu stavbu exmissky Daniely Kralevich
Zdielať na

Na Zlatých pieskoch odstraňovali čiernu stavbu exmissky Daniely Kralevich

BRATISLAVA / V bratislavskom Ružinove od dnešného rána, 28. júla, odstraňovali čiernu stavbu Daniely Kralevich na Zlatých pieskoch.

Daniela Kralevich postavila stavbu ešte koncom roka 2019 ako mobilný bioprojekt. Približne dvadsať stavebníkov začalo od skorých ranných hodín s odstraňovaním stavby. Podľa slov starostu Išlo o utajenú akciu. Na mieste sa dopoludnia objavila aj matka samotnej Kralevich. Na stavbu ju ale nepustili. "Dnes od 6.30 ráno, na základe platného exekučného príkazu, vykonáva Ružinovský Podnik náhradný výkon rozhodnutia - odstránenie čiernej stavby na Zlatých pieskoch," informuje na sociálnej sieti starosta Ružinova Martin Chren. Ružinovský stavebný úrad sa o stavbe dozvedel v roku 2020. Podľa zákona okamžite otvoril konanie o dodatočnom povolení alebo odstránení stavby. "Keďže stavebníčka nedoložila žiadne doklady, ktoré by umožňovali stavbu dodatočne zlegalizovať, stavebný úrad rozhodol o odstránení stavby," dodáva Martin Chren. Rozhodnutie o odstránení nadobudlo právoplatnosť na jar 2021.

"Keďže stavebníčka nerešpektovala výzvu stavebného úradu a stavbu v určenom čase neodstránila, pristúpil stavebný úrad k exekúcii v správnom konaní. Na základe platného exekučného príkazu bol odstránenín poverený náš komunálny podnik, VPSR, p.o.," informuje ďalej Martin Chren. Náklady na odstránenie stavby a na likvidáciu stavebného odpadu bude mestská časť Ružinov vymáhať od Daniely Kralevich. Mestská časť počíta s tým, že to bude v rádovo desiatkach tisíc eur. Ide pritom o unikát. Za posledných 10 rokov žiadnu čiernu stavbu takýmto spôsobom neodstránili.

Popoludní bola takmer celá stavba odstránená

Popoludní na mieste prebiehali už len čistiace práce. "Medzitým stavebníčka organizuje tlačovú konferenciu, na ktorej obviňuje celý svet zo spiknutia. Priviezla sa na ňu autom, ktorým na priechode pre chodcov na Tomášikovej ulici usmrtila osemnásťročnú študentku," zverejnil Martin Chren. Kralevich vraví, že ide o predvolebnú kampaň starostu Ružinova a že na mieste by mal vyrásť developerský projekt. Kralevich argumentuje, že všetkému ešte nie je koniec, no a na toto miesto sa plánuje vrátiť už budúci týždeň. "Sa tu teším o týždeň znovu, lebo si to tu dám všetko doniesť," vyjadrila sa Daniela Kralevich. "Mám pocit, že v prípade tohto konkrétneho prípadu tejto konkrétnej stavebníčky chápe stavebný zákon rovnako ako dopravné predpisy, že sú len odporúčacie a platia pre ostatných," dodal Martin Chren.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy