Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muž sa chcel po horúcom dni schladiť vo vode. Pátrajú po ňom hasiči a potápači
Zdielať na

Muž sa chcel po horúcom dni schladiť vo vode. Pátrajú po ňom hasiči a potápači

BANSKÁ BYSTRICA / Hasiči a potápači sú od utorkového večera na Môťovskej priehrade vo Zvolene. Hľadajú muža, ktorý bol pri vode aj so svojou manželkou. Zrejme sa chcel po horúcom dni schladiť a tak skočil do priehrady. Nad hladinu sa už nevynoril.

Priehradu pri Zvolene prehľadávali hasiči na člnoch, aj potápači. Začali ešte v utorok večer, keď ich volala znepokojená manželka muža, ktorý zmizol pod hladinou. Hľadanie pod hladinou je mimoriadne náročné. Je tam takmer nulová viditeľnosť, voda je zelená a zakalená. Potápači sa môžu spoľahnúť len na svoj hmat, dno prehľadávajú meter po metri.

Na brehu pri hľadaní stáli aj kamaráti 41- ročného Milana. Tomu, čo sa stalo nechceli uveriť. "Vedel dobre plávať, neviem, čo sa mohlo stať, mal strojček na srdci," hovorí Milanov kamarát. "Do tejto chvíle sa ho nájsť nepodarilo," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, Petra Kováčiková. 

Hasiči budú v hľadaní pokračovať

V miestach, ktoré označil špeciálne vycvičený pes, policajti prehľadávajú aj brehy priehrady. Toto leto je to už piaty utopený človek v Banskobystrickom kraji.

Letné kúpanie si vyžiadalo obeť aj na jednom z bratislavských jazier. Vyhasol tam život iba 18-ročného mladíka. Tragédii nevedeli zabrániť ani jeho kamaráti, ktorí všetko videli. Viac sa dozviete v priloženom videu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy