Jasno
21°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Ďalšia streľba v USA, v obchodnom centre zahynuli štyri osoby
Zdielať na

Ďalšia streľba v USA, v obchodnom centre zahynuli štyri osoby

GREENWOOD, INDIANA / Po streľbe v nákupnom centre v Spojených štátoch amerických zomreli štyria ľudia. Útočník do priestorov vošiel s puškou a zastrelil tri osoby, zahynul po paľbe od jedného z ozbrojených civilistov.

Tragická udalosť sa odohrala vo "foodcourte" Greenwood Park Mall krátko pred šiestou hodinou večer, stav ďalších dvoch zranených je stabilizovaný. Jedným z nich je 12-ročné dievča, pohlavie obetí zatiaľ nie je jasné. Motív strelca je neznámy, polícia už rozbehla rozsiahle vyšetrovanie. 

Predtým, než mohol spôsobiť väčšie ujmy na živote, ho zneškodnil 22-ročný zo susedného okresu. "Skutočným hrdinom dňa je občan, ktorý mal pri sebe v stravovacom priestore legálne držanú strelnú zbraň a dokázal strelca zastaviť takmer hneď, ako spustil," uviedol šéf polície v Greenwoode Jim Ison.

Ide o ďalší v poradí podobných incidentov, Amerika sa stále spamätáva z nedávnych tragédií. Pri oslavách dňa nezávislosti pred dvoma týždňami muž zabil sedem ľudí a zranil ďalších 30, na konci mája 18-ročný chlapec v škole zastrelil 19 detí a dve učiteľky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy